HTC 用家 9UP區 29 :點解U11+係最遲更新9.0?

1001 回覆
16 Like 11 Dislike
thx, HTC真係好柒, 升級會攪到咁
U12+升咗Android 9,用咗1日暫時無大問題,用電亦唔覺有明顯差異。

小問題係未得閒研究點閂啲notification,WhatsApp有新messages下下都彈出嚟好煩。

利申:無wipe任何嘢就升,升完更加無清
今年內會換
舊電唔掂啦
U11
我U11+仲好好態。

但心癮想換
我11都好好態,除左舊電
係粒電老化

機已換
U11+ 變後備機同行山用
same 不過冇錢 等下pixel4
大家仲對HTC 有冇希望
asus有柒到冇貨
睇嚟要返去samsung懷抱
btw 我都係u11用左2年舊電碌柒咁款
加埋前鏡玻璃裂咗少少影相有玄光 想換但唔想畀錢住

因為呢個年頭Android機唔夠小米 華為呢啲爛市電話嚟

對我嚟講 htc機就好似米飯 咁生活中唔可以缺少
我由水Dream用到U12+
雖然當中用過其他牌子電話 samsung iPhone sony
但用咗唔夠一年已經頂唔順用 轉番htc
如果呢部u12+ 我真係唔知用咩電話
唉,真係想佢重鎮雄風
啲機其實出得唔差,唔敢講頂級,但都算一流啦。

我依啲死忠都開始有轉會諗法。
佢喺velocity m7係最全盛嘅年代
htc u11+
用左唔夠兩年,舊電上星期開始突然間勁倒水,訓覺前9x%, 訓醒得番40%,見到唔少巴打都係咁。 係咪最近更新左野搞成咁?
我又冇依個問題啵。
係米夜晚多左更新備份?
日頭用OK?
如果佢有更新就好
唔好提啦
我係呀,呢兩個星期倒水倒到嚇死人
不過好似話關更新咗 Google play 事
我仲慘,lee排成日忽然死網絡,要reboot先開得著,又會無啦啦忽然死機,個mon黑晒,要禁實開機制reboot
多數重新開機就冇事 有時d電去得快都會咁做
htc u11+ 用左未夠2年就 lag
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞