HTC 用家 9UP區 29 :點解U11+係最遲更新9.0?

1001 回覆
16 Like 11 Dislike
【討論】U11+ 更新9.0
https://forum.gamer.com.tw/C.php?bsn=60559&snA=45227

台灣連u11+都上埋9.0啦
香港u11都仲未見影
台灣全民debug
U11 9.0 瀨左野,未出住
出返啦 冇事架啦
但我用U Ultra 拍八仔最爽,快過用Sony XA2 Plus
但人唔係香港 好煩
巴打搞咗幾錢
台灣已有U11+ 9.0更新
話說我去左xda爬佢地d文
d鬼佬好奇怪點解gestures 同digital wellbeing 係原生
點解會冇, 照計delete 左佢仲煩

之後佢地就估因為佢地成team人比google 買左
而家冇人識htc d source code 所以而家htc upgrade 9.0 的方法係用8.0做個base之後加野

呢間公司都係執淨柒左佢
唔係剩係收左做pixel果堆咩
呢間唔係大公司咁有幾team人做野
做得pixel project 理應係最精英個班
咁而家精英走曬就梗係冇人識啦

btw 執柒佢其實好浪費,htc 做返oem 好過
以前htc software做得最好
咩都係人無佢有,有多無少

而家...連基本都無
同埋佢build quality 真心唔錯 部機跌10幾次都仲用到 唔係咁容易
你用邊部?
aria->desire->desire hd->sensation ->m7->10仔->11+

部部都跌到幾十次都冇事
我用過incredible s 之後轉左iPhone再用返u11+,不過都換左機了

我無跌過機
換左咩
s10
下次個po 名要改做懷緬htc
影相係咪好味精
無華為咁勁lor
接受到
好過之前好多
前鏡u11+好d
用緊U11,一睇三叔啲相真係味精好多
不用舊電係咪襟用啲
真係確認無左gesture!!! 係咪痴線!
唔想出更新咪唔好出 而家斬件有咩用
其實u11+應該點影相先靚
用左年半 夜景都係好矇咁樣
Gcam night mode
我部u11用開呢個version, 裏面有晒教學點set
用最新version 自拍鏡會有bug, 唔知u11+會點

https://www.celsoazevedo.com/files/android/google-camera/f/changelog525/
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞