HTC 用家 9UP區 29 :點解U11+係最遲更新9.0?

1001 回覆
16 Like 11 Dislike
最怕香港依然無行貨
外國買又唔識+無保養
今年尾有冇旗艦
Mate 30
HTC 已在為明年 5G戰準備
By Marco - 9 月 16, 2019

HTC 在近年手機市場中開始沒落,在中美歐市場中也都紛紛失意。為了應對這種情況,HTC 將重心放在了台灣。

根據 HTC 台灣地區經理 Darren Chen 稱,HTC 將會繼續在台灣推出新手機,只不過相對以往會謹慎不少。因為價格1萬台幣以內的手機在台灣很受歡迎,佔據著台灣手機市場 6成的份額,這也是 HTC 接下來大力發展的方向。

對於新機的發布計劃,Darren Chen 透漏,計劃將會在第四季度推出新的 4G 手機,明年第一季度才會推出 5G 手機,才能追趕 5G網絡商用步伐。除了手機,HTC 希望藉助 5G網絡的新時代,深耕 VR 頭戴領域,以求新的突破。

回首過去 HTC 在8月份的營收為 7.34億新台幣,雖然環比提升了 66.%,卻還是比同比下滑 47.1%。截止到8月,HTC 全年累計收入為 69.3億新台幣,同比暴跌了 62%。 HTC 目前的情況還是不容樂觀。

食屎啦你,我個u11+個update呢
究竟htc d機reboot係咪常態
見台灣forum d用戶都係咁
整完係咪會冇事
HTC 今天宣佈了任命 Yves Maitre 為新任執行長,帶領 HTC 闖盪 5G 與 VR 時代。Yves 在加入 HTC 前,擔任的是電信商 Orange 的消費型裝置與合作伙伴執行副總裁一職,掌管著該公司的聯網科技策略與業務。

從執行長人選的背景來看,HTC 似乎還是著重行動通訊多於 VR 一點點呢?而原本身兼董事長與執行長的王雪紅,則是將繼續擔任 HTC 董事長一職,並將專注「未來科技策略與企業方向的制訂」。

係咪終於肯退落黎
我見網上有人換電後壞左底板,諗緊換唔換好,要換又要借後備機,但而家變左倒水電
會唔會係架空王雪紅?
求下佢唔好再搞彎htc
好懷念htc 喺velocity同m7年代既高峰
大股東無得架空, 只有睇佢想唔想做
王雪紅根本接唔到周永明做既野, 越做越摺
想問下u11爆moon去邊間換比較穩陣
上網睇人話百修通痴左幾次都有隙

而家係price.com搵到兩間$700
一間係福仁一間係深之都

有有巴打有推介
而家原廠換零件八折 可以考慮下
我都見到,換電好似$150
但聽好多人講話HTC個維修都麻麻地
同埋一擺低就幾個月
佢有覆我要三至五個禮拜
岩岩打左上去問
佢話u11電池大缺貨

咁我諗我都係就咁出去街鋪換moon算
巴打有冇推介?
3月部u11爆mon都係整左一個禮拜
而家要咁耐
做緊優惠嘛
通常舊電虧
去到低電量例如30%就reboot
你換完電就冇事
HTC M7到而家都未改善到
我11+個背碎咗
換電未要換埋個背
用咗兩年 仲諗住換u11 plus粒電

點知啱啱battery test 88%

應該仲可以等多兩年先
我覺得battery test都係流流地,我部機用accubattery夠話有85%,但實際上電池倒水,加低到咁上下,唔熄機都差唔喐
唔知其實係唔係一啲apps喺背後不斷load 4g同埋CPU
所以食得咁多
但係battery test係飛行模式又冇apps 只係著住個mon
所以咁大分別
當然 巴打你連電都差唔到就過份d
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞