召集所有紋身及刺青愛好者10

1001 回覆
28 Like 10 Dislike
一陣返到公司先慢慢睇
Horimatsu係咪錯左link 不過應該係呢排成日紋老虎果個?

有無巴控紋過tebori 同機彫有咩大分別
係喎 係喎,唔好意思,Horimatsu喺度: https://instagram.com/horimatsu_bunshin?igshid=ke5v9sg89wf9

我有朋友紋2條手臂都係tebori, 佢話開頭好唔慣 因為手動gut落嚟慢好多,所以開頭覺得超級痛,但半個鐘之後開始習慣到個節奏就無咩野,反而因為手動好靜 佢仲容易啲get in the zone, 所以佢而家覺得tebori易啲忍
同埋佢話做完tebori第2日比起電既tattoo machine無咁腫喎
有冇人紋過依間
但係紋出黎個效果會有分別嗎
想問下有冇巴打知呢排會唔會有香港紋身師去東京駐店?
想紋有關香港嘅紋身但係唔想俾外國人紋
巴打係東京?
係呀
又冇理由特登飛返香港紋身
我唔肯定係因為有紋身既日本人唔喜見光、唔曬太陽 定係因為tebori落墨既techniques唔同,
比較啲5、60歲紋身日本大叔既相 同差不多年紀西方紋身大叔既相
望落日本大叔個紋身啲outlines & 顏色sharp好多、實好多,
西方大叔啲紋身多數都化到無咩色、啲邊濛晒
25號飛東京紋
好想紋身
可能係日本日常唔興露出黎
你朋友係搵邊個tebori紋呀?

下次飛日本想去整返個五分袖
朋友呢位日本大師係搵香港紋身師介紹 & 帶住親身拜見,第一次consultation完咗 大師應承接呢個job 但朋友都要等咗1年先排到期開始紋
問過朋友,佢話佢個師傅係需要舊客帶/介紹新客,所以唔方便喺度公開,對唔住 🙏🏻
不過佢推薦呢間 https://www.pacifictattoocompany.com/
你可以睇睇
25號好快到啦
到時再share
有冇巴打試過洗紋身?
一個都未紋過
但係諗左十年
年尾結婚前想炸左隻手
日式鯉 有無巴 可以介紹下
有無ching去過RTB搵puiyee紋?
多謝ching提供 但係我鍾意日系多啲
呢3個都係日式嚟,不過算係新派,第2位師傅係在台 日本人。
但如果你想要傳統日式,認真考慮飛日本紋啦
本身有係IG睇開gagama babyshoe
我想紋有顏色細圖案, 數字,星座,英文字
邊個會比較好?定係有其他介紹?
好想紋太空人
有冇好介啊巴打
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞