召集所有紋身及刺青愛好者10

1001 回覆
28 Like 10 Dislike
係啊
但係我唔知佢會計鐘定係計圖大細
你咪直接問佢啲flash圖囉,佢應該唔會介意,我覺得佢友善又細心
想問下,紋身變淡係因為受紫外線,搽防曬唔可以有美白成份,咁搽黑鬼油又得唔得?

想問下有冇巴絲打試過係呢間紋 睇中咗佢一個彩色original design 黎緊會係佢到破處 有啲期待又擔心 本身唔鐘意小清新 所以幅圖都要求咗轉黑白色 但都驚啲線太幼好易化
祝你好運
都唔怕既,搵定圖cover,咁又可以紋多次
你驚嘅唔只係易化
屌樓上幾位都唔睇好 係咪應該退訂
俾咗幾多訂
100咋
本身quote你幾多錢

就咁
如果你係好鍾意都可以嘅
人一世乜都試下囉
10cm彩色1800 但因為我轉黑白收1000
睇佢啲作品都唔太差既 應該唔伏掛
紋身最緊要自己鐘意啫,睇到睇唔過眼咪蓋咗佢 無咩大不了
如果做個紋身係紀念自己既一件事/提醒自己
你地會suggest咩style?
有冇healed圖睇呀 flashly tattooed既圖人人都紋得好睇架啦
啲人屌小清新係因為 收得貴之餘又會甩色 又會化
拿 巴絲們就提咗你 呢啲咁既小清新都俾人屌咗幾個posts
imo, $100訂我就情願跌撚咗就唔會拎一個permanent tatt嚟較飛
你覺得非佢不可既 咪去馬
不過consequences就自己bear既..
諗唔到idea就唔好紋住 諗到先紋
你咁問令我覺得你「為紋而紋」
不過你都可以去上ig search下啲hashtags拎靈感
freshly*
typo自膠

佢po咗幾張係story咋 都唔該咁多位咁用心答我
其實我本身都唔鐘意小清新 但我覺得用佢個design去比其他人紋好似唔係好尊重佢設計出黎既野 所以我先咁掙扎 我係比較鐘意mirmanda個啲style多啲
oh 講多句
紋衰咗個啲就唔會post出嚟 所以都係算啦 當無睇過
我個人覺得尊重設計師呢個諗法的確係好好
我都經常睇中某啲圖 但最後因爲紋身師既技術表現而打消念頭
但係做人係有priorities
紋身係永久 身體係屬於你
如果你唔放自己身體係第一位 咁有咩意思
萬一紋完後悔要去cover up真係曬錢同曬鳩氣
我真心勸告你 三思.
有睇左幾種style 但係冇乜特別impressive
如果你係大膽類型既人 可以搵李寧呢一類既紋身師
淨係講你既故事佢知 佢會憑你既故事構思畫圖俾你
隻鹿啲角都開始甩色啦
睇咗佢新鮮滾熱辣紋完個張 係本身紋到咁淺
其實我可唔可以要求佢紋得實色啲
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞