有冇人胳肋底出汗好臭

461 回覆
487 Like 23 Dislike
另外俾個急救方法你,如果你真係胳肋底出汗臭左,可以去廁所抹左d汗先,再jit少少梘液落紙巾到,用手指整薄d梘液,之後用張梘液紙巾茶落胳肋底,薄薄地得feel唔到濕個隻,太濕可以用第二張紙巾hi返d走,咁樣就會無 / 少左好多臭味,但只係emergency plan only,如果你已經大汗到件衫入左味就咩都無用,同埋想治標就介下口,煎炸紅肉快餐少d食就ok

希望幫到你
利申,好怕夏天出街既瘦底大汗巴打
每次feel到出汗我都會搵隻手抺再聞
好正
我直頭用手抹完再比啲囡囡聞
帶多件衫換
銀色呢支冇味㗎 不過真係唔會出汗
我都唔多見喺香港有
我都係咁,返工一尷尬同緊張打機就會好易出汗

返工九成時間成個手掌都係汗,有時會誇張到手掌有啲小水滴,最嚴重個時會心口同背又出汗,出到恤衫都濕晒一撻撻,膝頭流到落小腿

係屋企打機有時真係會成滴汗由胳肋底滴流落黎

淨係識係咁噴香水
所以去親日本要盡量掃貨掃多幾支🤧
我都問過醫生,唯一方法切除個度既汗腺,但私家無錢做,公立有d淆,你知佢地d水準架啦
用nevia 果d 香體露就得
佢係絲
所以係戒幫人打飛機
夜晚沖完涼都噴止汗劑?會唔會唔係咁好?
呢隻真係堅work
用過好多牌子,連上面有講嘅止汗石我都用過
只有呢隻真係有效
話冇用嘅人可以搽多少少,搽太少都係有味架
件衫好易有汗味又點搞?
個post好臭
出啊 我覺得完全唔出汗唔係咁好咁
呢個真心work 已經介紹咗俾身邊啲朋友用 個個都like
我都係用佢
出壓力汗唔會臭
絲係咪一般熱個種汗唔臭,得壓力汗會?
係嘅話可以試吓,好襟用,一舊用幾年(我係會出街先用)
每日飲6L水 如果食野大味再飲多啲
平時出多啲汗 即係運動
得閒睇中醫去下濕屙返鋪勁嘅,真係有用,頭幾次可能會屙得好勁同勁臭,之後會好啲,有時汗臭係因為有宿便

唔好用止汗劑,用消臭膏/消臭石,止汗劑係抑制你出汗,會塞住汗腺對汗腺唔好,消臭膏/消臭石係針對產生味道嘅真正成因:細菌,你汗臭唔係因為你汗臭而係因為細菌

食少啲肉煎炸野飲多啲水,特別係肉,食得多會令你啲汗有多啲氨基酸定唔知乜,咁就會臭啲,,雖然唔係即時見效,但效果會比你想像中好

利申:過來人,本身唔止格甩底臭,成身一出汗就臭到仆街

用緊呢隻
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞