有冇人胳肋底出汗好臭

461 回覆
487 Like 23 Dislike
真,冇汗味,連大小便都冇咁臭
利申:素食2年
on9話係源頭 淨係減少就唔會消滅啦
你個人體會唔會零蛋白質呀 用下腦啦
唔好意思,我胳肋底好香
你個腦就冇L用
汗臭係反映緊身體問題,做手術唔流汗令身體唔再發出訊號就等於冇事?
呢隻有冇香味
驚止唔到汗都有香味遮下
會唔會平時食野太重味?食清淡啲飲多啲水應該都幫到
我用過幾work喎
人出汗有臭味,不一定是壞事
人們有時候出汗有汗臭味,這不一定是壞事。這是因為身體裡有不好的東西,通過汗液排出體外。當不好的東西排淨了,汗又變得沒有臭味了。
汗臭最常見的原因,就是人的胃濁。當人的脾胃運化功能出現問題,導致消化不好,水分運化也不好,濁氣和濕邪就留在體內。於是身體會進行自我保護和清理,幫助人將胃裡的濁氣通過出汗排到體外,就表現為出汗臭。
有些人的汗臭是暫時的,但有些人長期出汗臭,就形成一種濕邪體質了,此時最好用藥物來調理。
腎濁的人,比如有些人先天腎虛,出汗也容易有臭味。
從生活習慣上來講,有汗臭味的人,多數是飲食不節、不潔,譬如吃飯時間不規律、量不節制,吃太多生冷、油膩食物;有的人吃肉多,脾胃消化負擔重,也容易汗臭。壓力大的人、心煩、失眠,也容易影響脾胃,導致汗臭。
http://www.epochtimes.com/b5/18/7/3/n10533878.htm
不解釋
Sasa有得賣
我緊張/做運動/平時正常熱到出汗
三隻味係唔同
我反而背脊好易濕
明明冬天得10度左右但行多兩步就會濕
但其實自己又唔覺熱同埋額頭位都無汗出
講真 我試過 有2年日日做gym d汗真係冇咩味
做左
免息分期付款(好似分12/24個月)
sasa有得賣!真心止到味 出左汗都唔臭
正解
推薦用滴露洗下
搭車成日聞到唔係臭汗味up味咁簡單 嗰啲真係攻鼻
利申 本身對氣味好敏感 少少臭我都可以好大反應 成日覺得自己咁樣好煩
但食素嘅蛋白質屙屎都會有啲臭
我都係9成素 只係晚餐食2,3粒肉咁
不過做gym 所以食得多豆類補充蛋白質 一樣臭
真心有用,出既汗變到唔臭,又keep到成日好勁
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞