有冇人胳肋底出汗好臭

461 回覆
487 Like 23 Dislike
用adidas , 走珠,藍色蓋白色樽
女仔用粉紅色蓋白色樽

唔好用噴嗰隻,一定要用走珠
清潔好胳肋底,
走珠look完之後,等到佢乾晒,先好放返個胳肋底落泥。
咁就keep到一日
綠色 藍色 白色有咩分別?
樓主你幾歲?
我做左微波切汗腺
不過好細個18,9歲做
當時醫生有話太細個生陳代謝快
有8成機會復發,叫我過25歲先做
當時無理,一心諗住要除汗除臭
頭一個月真係完全無晒汗
點知慢慢半年左右已經返晒黎
勁後悔做左,白捱左2野
依家過左25了,已經無勇氣再做,怕又係得個吉
Keep住塗止汗劑算
我都係 乜都試過都冇用 搞到又黑又臭
用咗8x4 唔會止汗 但起碼冇咁勁味
香港買既外國牌子(尤其係運動牌子) 會攪到腋下變黑
又除唔到臭.... 依家一去日本就掃十支八支返黎用
我沖涼後用明礬(石狀,水晶咁)趁濕黎捽胳勒底。佢會好似吸左d味咁。
捽幾下再拎舊明礬過水,再捽,四五次就ok.一樣會有汗,但完全無味。開始既時候日日沖涼後用(一星期左右)。跟住我間唔中覺得有味先用。
舊石就咁晾乾就ok
十幾蚊一包用半年。
安全有效。千祈唔好做手術。有得排汗好緊要!

呢度有講用法https://m.xuite.net/blog/esteffi/wretch/151157343
但係係粉狀。以前我睇過我果種石狀既用法但頭先又搵唔到
但好多人分享有用。我自己用明礬五年了。無任何皮膚問題和唔舒服。出國旅行攜帶方便,平日都易買。同藥材鋪講你想要大粒既(用耐d),圓d(無咁刮)。
佢通常會成包俾你揀。
咁啱粒粒都尖,可以用沙紙磨到滑。

希望幫到你。
食小d紅肉
磨沙,噴香水
紅音螢咁
呢支好有用,但用得耐會痕
因為用得多止汗劑加拿大黑左
覺得好核突好自卑
見到啲人著吊帶露加拿大白滑好羨慕
所以就切左汗腺諗住一了百了
好彩後來發現sasa有賣隻天然止汗石
唔會整黑加拿大,再用一年半時間整返白加拿大
不過手術後有2撻好細既疤仔就無得復原了
好後悔,千其唔好做呀!!!
咁我又冇喎....都用咗2年幾了...
Adidas 好啲,止汗勁些

有無人用過佢?我見暫時都未有人講。
一星期噴一次,大汗用後可以完全止汗,唔駛日日噴,但咁有效唔知有無好勁既副作用,真心推薦可以買黎試試
想問邊到買平?
樓主係咪好肥嘅?
會唔會着少d棉質衫好d?
食少d紅肉(豬牛羊),飲多d水,真係好有用架
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞