有冇人胳肋底出汗好臭

461 回覆
487 Like 23 Dislike
有冇人胳肋底出汗唔㚖?
有冇絲係脱完毛一出得多汗就有個紅印?啫係yip住啲汗搞到咁
用完48小時都唔臭,堅work
覺得有用
用緊第3枝
其他牌子唔掂 得頭幾個鐘work
本身腋毛多? 剃左應該會好d?
止汗劑除臭有效
但長用好易敏感、生瘡
而家靠沖涼用清潔力強嘅洗臉膏(例如專科果隻),或者啲手工皂,洗到格肋底完全冇臭味為止
到第日出汗就冇咁易有臭狐味

止汗劑方面,個人覺得Nivea果隻走珠幾好,唔鍾意香味嘅話可以揀敏感肌果款
用緊
但覺得沖涼時難d洗乾淨
要卒多幾卒
用男士/運動專用止汗劑, 唔好用噴款,要選用走珠款的,好有效。
沖完涼要即塗止汗劑,唔好等到出汗先用
無壓力汗嘅人真係唔會明同一般汗臭有咩分別
我又係一緊張就狂標汗
一出汗就更緊張 愈緊張就愈出汗
啲汗仲會有啲酸酸叔叔味
同平時夏天好熱或者運動出嘅汗完全唔同味
仲要近呢幾年突然先會咁
巴打,係咪o字頭?屋企有支
廣告
miradry 之前好平10K一次,但無去做
做左咁多年人正係中學遇過一個女同學有臭狐
陣味勁到係隔三四個身位都聞到
用膏狀個類 目的係再殺菌唔係止汗
市面啲噴劑有重金屬好危險咁 最好用之前搵下啲成份
我都係平時做運動d汗係唔臭
但一大壓力個種汗就臭....

補返圖
我係用呢隻
本身用左止汗劑十幾年,貴嘅平嘅都用過,咩nivea,addidas基本上買到嘅都試過
用左呢隻真係返唔到轉頭
唔會有止汗劑嗰隻好假好廉價好攻鼻嘅「香」味
又唔會搞到痕,或者可能因為塞左而起啲類似暗瘡嘅粒粒

各位回頭是岸呀
之前比人水到簽jel Peel, 頭2次無用,第三次開始有效
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞