去英國搭乜機好?

324 回覆
39 Like 18 Dislike
Emirates個電視都廢
咁邊個唔廢?

CX ANA Singapore 呢班top class都拍馬唔夠佢黎
cx>vs>ba

不推薦轉機
黎左英國八年,至從坐左Emirates就一直坐佢,d位夠闊
以前坐直航返學 依家俾我揀都一定揀Emirates 個人覺得啲嘢好食過國泰但係見仁見智

+
個位一定舒服過BA
A380多,靜同定
都多戲睇 最起碼一定多過BA 維珍

-
中東印度大陸人多 有啲人會介意
轉機其實可以好快 我有一次係杜拜托柒托耐咗Miss咗班轉機 係自己On 9但係下一班要等10個鐘 呢樣嘢係唯一我覺得我會介意
Galley啲零食無國泰咁多

如果怕等得耐可以俾錢入Lounge Emirates個Lounge可以沖涼同埋直接係Lounge上機唔洗迫 嘢食麻麻但係啲酒幾靚 有次有得飲Tignanello

國泰同維真我會揀國泰飛A350去Gatwick 雖然個位係維珍好啲 嘢食差唔多 飛LHR嘅話啲機都係維珍新啲靜啲 但係佢地成晚開Mood Lighting紫色燈我次次都訓唔到 你接受到嘅話維珍都唔錯嘅 BA就唔好啦 啲時間呀位呀個樣都唔係特別出色

你會揀機場有LHR同LGW LGW啲機應該平啲不過出市區無LHR咁方便同埋個機場細好多 兩個機場出名一樣咁柒(全英國啲機場都係)LHR叫好少少 我未飛過Manchester所以俾唔到意見 其他機場你都應該唔會揀㗎啦

題外話其實英國應該係全歐洲最悶嘅國家 去南歐可能多啲嘢玩同平啲
飛機
細個第一次好似你咁,唔識野又貪平,買左BA直飛,個印象深刻到呢....

從始以後,飛襯歐美,可以揀都會轉機,多數坐中東3寶,香港坐夜機飛出去,大約9小時就到中東,剛好睇場戲訓一訓,眼訓地起物去行一行,再轉機時又剛好可以再訓過,去到當地較準時間係早上至中午,check-in完就可以立即起行,唔會jet-lag

不過你未試過直飛坐十X小時 ba/cx/vs 既econ,又真係要試下,襯後生乜都試,包你會認真做人,去賺更多既錢,以後唔想受苦
啱啱飛完 隻機成隊 FA 都係香港人
我都係6月中自己搭Qatar去倫敦自己行
同巴打一樣第一次衝出亞洲
但自己英文麻麻地 勉強溝通得到咋
驚起上黎會極口窒
cx啦

利申:係英國讀書
直航肯定cx
我嗰次都好離譜竟然可以話一陣間攞份早晨黎最後冇左件事
維珍位闊啲舒服啲 野食同CX差唔多
搭過CX嘅A350返唔到轉頭啲嘢夠新淨Econ都係咁話
利:飛開MAN
我坐Finnair已經覺得好唔錯
但未坐過Emirates
見你哋個個讚下次要試下先
British Airways is the best low-cost carrier in Europethe best seats are in other airlines
A350
Btw樓主都好似係飛MAN?
直航?東京去倫敦直航好貴
我覺得SAS 好啲A32N 有USB 叉電
維珍啦
始終去外國坐當地嘅航空公司係好啲嘅

兼唔洗同CX一齊比空姐西面同同埋啲鄰國乘客一齊逼

維珍 3-3-3 seating
CX BA 3-4-3 seating 貪夠逼咩
CX
CX343
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞