去英國搭乜機好?

324 回覆
39 Like 18 Dislike
thanks bro
如果轉機 Emirates/Qatar會邊個好?
聽個friend講 多哈個機場會比較正?
呢三間揀就CX,嘢食會啱口味啲,電影有中文字幕,時間選擇多

要轉機搭過finnair都唔錯

BTW,個人覺得,如果到埗時間唔係極早同極晏就唔好飛Heathrow,等入境等到生無可戀。
想坐得舒服就維珍啦
會考慮gatwick落就CX 坐a350 時間都唔差
希斯洛啲CX轉晒做3-4-3坐位格局 迫到仆街
食開屎嘅咪坐BA
巴打搭過qatar? 有冇得形容下
CX Gatwick啦 税平啲又少人過關 屌佢老味有次九月去heathrow排撚左兩個半鐘過關
BA野食難食 空叔空嬸 不過有時減價幾抵
係咪會prefer gatwick?
搭單想問下有無巴絲試過搭Emirates轉機然後順便喺杜拜玩翻一兩日先走?
Finnar 雖然係轉機不過好舒服機場又大,轉機時間唔會太耐。14/15個鐘頭就到。
三月尾維珍番,夢幻客機好似落左club,幾舒服,每班keep住有一個香港crew
過歐洲唔坐中東嗰幾間即係同自己過唔去
平又平過cx,服務好幾班,淨係大波鬼妹空姐已經贏哂,最緊要係啲飛機餐好食
利申6月份返香港都係去gatwick坐cx 下次返英國就應該坐維珍
唔好揀BA就得
上年坐qatar hkg-lgw來回都各有一程可以一個人訓晒三個位
Yup, 有次晏晝喺Heathrow等咗三個鐘先入到境,真係太多人
呢三間入面我多數揀維珍 坐得舒服啲 啲野都幾好食 服務態度好
CX坐過幾次因為要儲miles 不過坐得無咁舒服
幾個fd坐過BA都話唔會再搭 啲空姐係英國肥婆仲要全部西口西面
如果econ就千奇唔好ba 逼同舊 virgin舒服D

轉機其實架架差唔多 ay好快到,舒服
但係轉第二程係細機

Emirates就不過不失 但相對之下時間比較長差唔多17,8個鐘
啱呀 ching 上次搭BA 屌佢老味問個鬼佬拎杯暖水 佢同我講話 I am busy 我屌佢老味
Cx Gatwick 啦
冇咁多支那乘客
坐開ba
貪平同埋可以喺heathrow再轉飛第二度
係咪 睇過emirates去個程轉機要等7個鐘
qatar就有得2-3個鐘簡
唔介轉機既話 Emirates係幾好 服務唔錯 位夠leg room 野食唔差 大mon 係哀在A380 3-4-3 情侶去就麻煩D
有呀,玩左Dubai +Abu Dhabi
去左一定唔會後悔
Highlight of trip
qatar機場會好過杜拜嗰個 不過food court冇咩好食 cx會多好多亞洲戲睇
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞