去英國搭乜機好?

324 回覆
39 Like 18 Dislike
y其實間間都差唔多 睇你直航定轉機
直航就cx
轉機就盡量唔好揀a380係第二程 不過第一程都唔好揀a380了
而家睇左qatar 好似去回係777/787
如果你唔介意貴少少 華航pre econ都ok 一萬蚊 不過要台灣轉機 都係用a350 d位真係同econ有分別 唔似cx
thanks bro 睇下先
冇問可唔可以轉飛Heathrow 咩? 我有fd就係上次無人機搞到cancel咗班機然後cx改第二日Heathrow 比佢
BA官網econ位宜家都分左兩級
就係話官網寫得清清楚楚
你用得skyscanner就預咗出最cheap嘅result架啦
AY>中東三寶
香港Crew 全部識廣東話
A350好坐過EK A380
芬蘭機場細 轉機方便 過關唔算多人
轉機等1-2個鐘 去到英國仲係朝早
少大陸人
好過杜拜機場個難民營 安檢又多人
A380都要outer bay上落客 中轉時間要3-4個鐘
試過幾次中東轉機 以後都不了
VS Econ

BA Econ

BA Premium Econ

BA Econ

CX Econ
飛機餐啱香港人口味,有叉燒飯、焗豬、粟米斑塊

基本上早餐粥係冇乜人揀,一嚟英式早餐個個都啱但粥得亞洲人會食,而且英式感覺上值錢啲同飽肚好多
CX pey個餐同econ好似冇咩分別?
好多時Pre Econ同Econ嘅差別只係容器同多杯紅酒飲嘅分別
6月去倫敦 搭維珍
香港上餐嘅粥
歐洲上餐嘅就不了

同埋CX用飛機水廂水奉客真係好小家 (EY)
Bonaqua 都係太古岀架 慳得幾多姐
岩岩見到BA又SALE LHR好似連TAX 唔洗5K
你 不過聽巴打講完 BA好似冇我想像中咁好
根本BA係最差 揀以上任何一間都唔會輪到BA
唔該晒各位巴打 到最後買左Qatar
聽巴打講轉個機好似冇咁辛苦
thanks all
好幸福 買張機票都咁多人陪你
國泰啱啱減價
BA Virgin 英國都係
有冇坐過ba嘅巴有經驗 a380去英國上層窗口位 24hr checkin仲有冇機會劃到
試過兩次真係搭正24個鐘前上去會畫到
認同 Finnair 個時間真係唔錯
10 個鐘機瞓一瞓差唔多 停留時間唔會太耐 第二程兩個零鐘聽下歌就到
經中東兩程都 8 個鐘真係辛苦啲
直航有種感覺坐極都未到
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞