去英國搭乜機好?

324 回覆
39 Like 18 Dislike
有次gatwick都排咗成粒鐘,可能係開學時間
係 不過會照去阿狗主場
A350再加wifi 真係坐咁耐飛機最開心嘅一次
你自己都維珍前維珍後仲問黎把撚咩
CX A350冇得輸
搭過一次之後 有A350嘅都會儘量揀返
無限wifi唔洗揀啦
平啲嘅可以搭Lufthansa, KLM, Air France
時間都正常, 都係慢直航少少
BA垃圾, CX窄到仆街
食親cx啲嘢食都一定會肚痛
應該係,我個位係地勤upgrade 比我,正常人加長腳位要加錢
見而家買優越(extra legroom) 好似比多1000 應該都抵買?
網速未到可以睇YouTube
俾百幾蚊但至少可以WhatsApp下慢load一下fb成程機已經好開心
Virgin Premium 好似人 HX KA business 咁
Emirates
時間靚 機位闊 最緊要啲空姐好柒索
不過食物未必岩
CX econ幾𨶙差
不過Prem Econ 又幾正
啲位幾闊,個mon又大
上次卡塔爾都唔錯
新機真係唔同啲 電視反應又快
黎緊飛美國會試A350 pey 好期待
由香港飛過去多數有中餐
Qatar 其實都ok
BA CX QATAR EMIRATES都坐過去英國
BA不評論 你想中伏可以去試下

CX坐過econ同business
Econ直飛12個鐘真心不可一不可再
啲位又窄 坐12冇得鬆下個感覺好似坐極都未坐完咁
落咗機要休息返一日先得
之後有次坐過business去LHR就覺得係天堂
如果揀CX 一係坐business一係為情意結

Qatar同EK我覺得冇太大分別
其實轉機飛真係舒服過直航好多
兩間我都係坐econ 覺得位算舒服
Qatar上次轉機得一個鐘所以好趕
但會有地勤帶你跑

EK喺轉機嗰層有啲櫈可以俾你瞓下我覺得幾好
如果轉機等4個鐘內就EK
個人鐘意EK多啲覺得個厠所靚啲
thanks bro
如果揀轉機 中間呢時間應該唔會揀太'炆' 廢事趕頭趕命
Jet airways
包保你一試難忘
要問懷仔借錢
Emirates 夜晚零晨個班
去到dubai應該2-3個鐘內轉到 (London 唔肯定)
去到歐洲朝早玩埋個日
夜晚訓一晚好
jetlag都小啲
CA
我覺得econ都大個位啲 舒服啲
唔知係我感覺定咩
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞