做咗三年幾貢茶 你問我答[4]

1001 回覆
13 Like 6 Dislike
歡迎嚟到台式飲品分享/討論/中伏/投訴/意見/訴苦區
第一個po
https://lihkg.com/thread/101565/page/39?ref=android
第二個po
https://lihkg.com/thread/104005/page/1?ref=android
第三個po
https://lihkg.com/thread/107718/page/40?ref=android
有巴絲成日問嘅糖表:
話咁快嚟到第四個po 希望開到十個
召集所有做台式飲品嘅巴絲目前有comebuy 歇腳亭 貢茶 天仁 賞茶
其他巴絲有咩中伏/投訴/分享嘅請喺咇一聲之後留言 然後撳發表回覆 我好快會接聽你哋嘅電話
廣告時間:
10/2出新嘢 香港版張圖搵唔返 用返臺灣版先
蝶豆花系列:
蝶豆花檸檬水 評:普通檸檬水
蝶豆花檸檬綠茶 評:同檸檬綠茶冇分別
蝶豆花鮮奶烏龍 評:普通鮮奶烏龍 但三杯入面個人認為最靚同最好飲
蝶豆花冇味 只係為咗隻色 所以當杯嘢係普通嘢就得 唔會好似歇腳亭咁難飲 但又冇乜特別 買一次半次影張相都ok嘅 多就唔好啦 因為都唔平
註:可轉茶底
唔記得晒價錢得閒補返
留名加正皮
大家繼續
麻煩睇返上個po有啲未覆
留名加正皮

英國巴打你好 你第一
但係我想講呢明明我由post 1開始追
但我都係唔肯定樓豬做邊間

咁你肯定冇追晒 因為勁明顯

我好唔好返去重新再追過呢?

最衰冇得pm

係喎,你係咪做港島?
近我喎

肥宅係做港島

幾好飲不過呢杯擺耐咗好噁心
(西柚仲好飲)

呢杯係咪瘦過珍奶 我要飲少d珍奶

飲多啲啦 脂肪保暖呀
應該係 百香果汁加可爾必思 冇其他嘢

下次試鮮奶仙草凍 減肥減肥

你嚟買我畀多啲奶你呢杯都ok嘅 係仙草太多囉

諗住有機會見到係你沖先試星球果個 有信心保證d

其實主要係關啲珍珠事你越早去買越好食
但係其實如果你見我加緊嘢或者收緊錢嘅 我又見到你 你有嗌我嘅我去沖咪得囉

你應該已經見識過我幾毒你覺得我會叫你咩

有幾毒呀 我毒啲
咁你講定幾時嚟我準備定啦
好凍呀

聽日仲凍呀帶定多件褸

14度

最低好似11

我有脂肪 耐寒肥宅都有

一杯杯珍奶堆砌出黎既脂肪

肥咗喺咩位

有左3個月大既肚腩

似六個月喎

咁大獲 肥宅都係適合宅係屋企

大肚婆出少啲街啦

就係因為咁先係番工偷飲

冇人捉?
當然係唔比人捉到既情況下飲

唔好
嘩又就黎1001
勁喎樓豬
好少你問我答可以開到咁多個post

多謝大家啦
其實而家個po都係得一兩個人問嘢 已經係台式飲品吹水區幾好呀
我想改topic 但係冇咩idea 有冇咩提議

算啦
都係做咗三年幾貢茶 你問我答[4]架啦

最後都係咁

自爆過幾次 你問我答[4]

多得你
巴打好串 唔敢相認
驚巴打會串足我幾個post

有幾毒呀 我毒啲

偽毒可恥
巴打好串 唔敢相認

邊個好寸?

有幾毒呀 我毒啲

偽毒可恥

巴打好串 唔敢相認

邊個好寸?

巴圢太遠 唔敢相認

自爆

Btw樓主幾時會再返
想等你返先去買
唔係無動力行去買

當睇唔到好嘛
你平時唔會去個邊?
我星期六先再有更

咁當我咁岩盲左睇唔到
坐多3個站咪到
不過返學攰唔想坐去姐

短暫失明
咁又唔使特登搭三個站去
去到都未必係我沖 就算我沖但我都唔係日日有心機沖

其實係因為星期6會去個邊既書局買野
所以臨走想黎買杯野坐車個陣飲

星期六我返呀 有得沖新嘢

想飲蝶豆花
但係我個心係屬於三兄弟走珠少甜

買杯影張相ok但飲落真係冇特別
巴打好串 唔敢相認

邊個好寸?

我做過乜嚟

重新追過呢個post

頂你 死肥宅 仲講

繼續追post樓主有可能爆埋fb
巴圢太遠 唔敢相認

你都好遠
新po先上水

重新追過呢個post

頂你 死肥宅 仲講

繼續追post樓主有可能爆埋fb

爆你個個
巴打太鍾意自爆 唔敢相認

最衰冇得pm

係喎,你係咪做港島?
近我喎

肥宅係做港島

港島都好大架wo
巴打太鍾意自爆 唔敢相認

咪相認咗囉

差唔多一年 都已經係間舖第三四老果個pt
因為有d唔同既 我間舖有咖啡 所以有個廚房仔哩埋 幫更果間無 佢哋又無位哩埋食野 所以個文化反而係光明正大咁食

大粒嗰啲唔會話㗎咩 光明正大咁食 我見到會覺得好奇怪
第三四老係咪講年齡?

我又唔知呀 咁過到去d人係咁食 我咪又跟佢哋
摟打呀o靚仔 唔係年齡 我好後生 不過我果度左一年都已經叫耐因為好多人畢業就quit

難怪食到變肥宅
即係好多人都就嚟畢業? 平均年齡係幾多
你都叫後生

pt既話係呀 有d畢左業做freelance先會keep住份工
pt個range98-92啦我諗

都好後生 多唔多ft?一更可唔可以多過10個鐘

都多呀 唔計manager有6-7個倒
ft一更10hr 但pt好少番咁長
最長番過10.5hr (-1.25飯鐘) 最短4hr定唔記得4.75 睇編更果個心情

每日有幾多人返工
咁full time人工應該都有萬五六喎

好多架 8個以上
咁你都計到 係有萬5-6呀

但每次去都冇乜客咁 點賺錢
定其實真係賺好多?

佢有分兩條line 你而家講緊既應該係平時成日見到果條line
港島果邊有條line轉做野食 就幾好搵

咁平時條line做乜唔轉晒做嘢食

唔知呀咁佢野食都定價高既 係果邊d人先成日買

咁又係買過pizza 普通

竟然會買過
pizza幾好食wo不過

因為fd屋企附近有成日去個頭
有咩推介?

fd係港島?每日5-6點都有減價有d好抵
其實正價我真係唔會買 生果說真係好食既 屋企囤左好多貨

唔係
生果
下次五六點行下先 多謝肥宅
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞