做咗三年幾貢茶 你問我答[4]

1001 回覆
13 Like 6 Dislike

其實係睇人 可能耐咗冇留意或者懶得睇 覺得少可以叫佢加返
佢俾幾多你?

一節手指咁多到 奶蓋份量有規定架?已經沖好左淆底唔敢講

有 兩指係標準
得一半
其實沖好咗可以返去倒咁啲茶加 唔係好麻煩

如果下次又係咁叫佢加返先
仲有其實我覺得貢茶啲珍珠冇乜味唔好食 係咪因為煮得唔夠耐
之前有新聞賣過大陸製既珍珠係用車軚整 係貢茶做會唔會知啲珍珠邊到出產

天仁啲珍珠甜甜地幾正

唔係間間啲珍珠都甜㗎咩
我想問下士多啤梨奶茶好唔好飲

有巴打話好難飲 我就唔鍾意士多啤梨嘅但上次被迫飲咗次覺得都ok 呢排轉咗好飲咗
幾時先有細珍珠呀

其實係睇人 可能耐咗冇留意或者懶得睇 覺得少可以叫佢加返
佢俾幾多你?

一節手指咁多到 奶蓋份量有規定架?已經沖好左淆底唔敢講

有 兩指係標準
得一半
其實沖好咗可以返去倒咁啲茶加 唔係好麻煩

如果下次又係咁叫佢加返先
仲有其實我覺得貢茶啲珍珠冇乜味唔好食 係咪因為煮得唔夠耐
之前有新聞賣過大陸製既珍珠係用車軚整 係貢茶做會唔會知啲珍珠邊到出產

再係咁少你去投訴啦
唔關耐唔耐事 係因為你食嗰啲珍珠啱啱煲出嚟 浸糖水浸得未夠耐所以唔甜
香港嘅台式飲品應該全部都係台灣製造 我哋舖頭得華田同蝶豆花係泰國 其他全部台灣
上堂訓到狗咁
我覺得貢茶啲珍珠唔好食
淨係飲天仁
英國jj周圍都有日出茶太 都好好飲

巴打英國邊度
我呢邊 成個london得幾間日出茶太咋喎 同埋好貴

我係絲
我係Oxford呀 我之前上佢地個網睇 好多地方既city centre都總會有一間

oxford一杯珍奶咩價?
我覺得貢茶啲珍珠唔好食
淨係飲天仁

巴打英國邊度

我係絲
我係Oxford呀 我之前上佢地個網睇 好多地方既city centre都總會有一間

Regular size £3.xx Large size£4.xx
我覺得貢茶啲珍珠唔好食
淨係飲天仁

巴打英國邊度

日出茶太好難飲喎香港已經執晒

我覺得幾好飲wo 但係我有啲fd覺得日出茶太啲珍珠唔夠淋
上堂訓到狗咁

個professor講廢話
上堂訓到狗咁

我睇睇下呢個post被on9 prof開名屌我用手機
上堂訓到狗咁

我表示遺憾
上堂訓到狗咁

冇上堂
我覺得貢茶啲珍珠唔好食
淨係飲天仁

巴打英國邊度

我係絲

Regular size £3.xx Large size£4.xx

好貴
夠我買三杯
幾時先有細珍珠呀

應該係唔會有
策略問題
我想問下士多啤梨奶茶好唔好飲

有巴打話好難飲 我就唔鍾意士多啤梨嘅但上次被迫飲咗次覺得都ok 呢排轉咗好飲咗

等我試下先
我覺得貢茶啲珍珠唔好食
淨係飲天仁

巴打英國邊度

我係絲

好貴
夠我買三杯

呢邊都係差唔多
上堂訓到狗咁

冇上堂

我覺都訓埋

選擇正確 新嘢望下就夠 我星期六會留意下有冇人嗌你個杯

如果認到say個hi

我沖茶同收銀都會留意㗎啦 我已經一個月無見過你嗰個嗌法

會唔會得我一個懶到會叫走珠

咁又唔會 但多數都係走仙草/布甸

下呢2樣咁好味都走

布甸>珍珠>仙草
個人認為

個人認為布甸
珍珠要咬
上堂訓到狗咁

成個中學咁
上堂訓到狗咁

成個中學咁

咪係
佢仲話再用就收我手機
我心諗你收到咪收囉
唔撚理繼續睇post

成個中學咁

咪係
佢仲話再用就收我手機
我心諗你收到咪收囉
唔撚理繼續睇post

你邊間

成個中學咁

咪係
佢仲話再用就收我手機
我心諗你收到咪收囉
唔撚理繼續睇post

你邊間

英國垃圾u 唔自爆啦

食珍珠好睇彩數
我覺得歇腳亭啲珍珠係唔錯嘅
同意 見到就唔想買
其實你係咪全部牌子都飲過

你哋講既嘗茶(定賞?)我反而未飲過 唔知邊度有分店
其實清玉都係上次第一次飲

賞 有七間分店 學貢茶起家(貢茶加盟主開)
清玉已經開到四間

其實我覺得茶湯會個珍奶有d似happy lemon
不過佢隻唔知咩翡翠綠幾好飲 好濃茶味

冇飲過你講個兩間嘅珍珠奶茶 多數都飲其他
茶湯會淨係飲過鐵觀音珍珠拿鐵 $24又細杯 咁嘅價錢我覺得唔抵 杯嘢好普通

係咪又一位天仁巴/絲?你好
目前已經五個天仁巴絲報報數先
多謝解答咁多係多幾多%?
其實20ml好少 我哋冇一行糖係少過20

Hello 我個間多糖會加多0.5比佢
1 --> 1.5
1.5 --> 2

其實果糖機既數字同份量真係冇人知點解 我都係估計

del quote fail
你哋會唔會好好奇然後用量杯量下 同埋啲糖唔使量架咩? 我哋每個星期都會量 睇下部機有冇落啱糖
即係多糖間間嘅標準都唔同?

從來冇呢個念想 番工忙到隻狗咁
我地信哂部果糖機架
唔同人有唔同手法添

絲打返旺舖?
我哋會喺每星期最得閒嗰日嘅最得閒嗰段時間量 其實都幾嘥時間
但部機用得耐有時真係會落多 一定要量
我哋係130%

成個中學咁

咪係
佢仲話再用就收我手機
我心諗你收到咪收囉
唔撚理繼續睇post

你邊間

英國垃圾u 唔自爆啦

幾時返嚟
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞