LIHKG 箍牙集中討論區 15

1001 回覆
20 Like 1 Dislike
睇普通牙醫 照完x光佢睇完覺得你嚴重會轉介你去專科 我就係咁
你本身啲牙亂唔亂
喺邊到箍 陶瓷幾$
專科鋼箍深咬$ 55000
貴唔貴?
想問下其實箍牙個時間係咪大部份都係用黎收個洞 我見自已d牙已經齊左好多 淨係箍左2個月
屌我箍完1年半都走哂位 但固定器都仲帶到但好似帶都冇用
想問大家有冇荃灣或者附近箍傳統嘅非專科推介?
想同專科比較下
啲人成日話 箍完走咗位
我剝左兩隻牙, 成日驚箍完個兩個剝牙lon 會走返出黎
其實點樣分自己骨哨定牙哨

照完x光牙醫都無同我講我係邊種
有冇巴打絲打喺梁柱恒醫生箍?
可唔可以share 下?佢箍得ok?
啱啱cool左兩日,牙齒好酸痛
早落日去睇左牙醫做咨詢,本身已經決定做隠適美。但返屋企睇左個post話做隠適美比個牙醫磨到啲牙好衰
因為我個case係早幾年出智慧齒唔夠位,令到有幾隻牙逼左入後面。牙齒都講左程況唔嚴重只需箍一年就可以。同埋都係唔需要剝牙。
我想知做隱適美係咪一定要磨牙?因為真係唔想剝,已經冇左4隻智慧齒。如果轉箍傳統鐵線係咪就唔需要磨同剝?
巴打我知你講邊個post。係嗰個牙醫特別戇鳩,Invisalign 磨牙係好正常
好怕怕
成日見到你地講嘅呢D數字,係點樣數?
將口分開4部分
由門牙開始數1
想請問下retainer正常係有鐵線定無鐵線?
有鐵線既retainer效果係咪會好d?
將軍澳區有冇牙醫推介
想問多樣野
我上下排牙都齊既但有D哨,本身想cool隱適美
consult左3個牙醫但有唔同意見
林靜怡睇完就話要MOK4隻牙,做隱適美都OK既,我再問佢同傳統COOL會有咩分別,佢淨係HEAHEA地咁答我2個一樣同埋唔係好想解釋咁
之後去鄧幹耀,一樣要MOK4隻牙,佢就話傳統一定夠力D同快D,但睇完話我D牙夠大隻應該隱適美都夠力
諗住睇多個順便格下價,再去左潘瑞麟到睇,點知佢好堅持要我用傳統話我又要MOK牙又哨哨地要傳統先夠力同COOL得靚,死都要我用傳統

有冇人有差唔多經驗可以俾下意見
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞