LIHKG 箍牙集中討論區 15

1001 回覆
20 Like 1 Dislike
平咩? 都要四萬喎我
箍左牙半年
呢排成日食野左邊上下排有兩隻牙都會好刺痛
但叫阿媽照黎睇睇又唔似係蛀牙
想問下正唔正常
下次覆診問下醫生啦
我之前都有試過,有個位飲水 吸啖氣都刺痛
仲要痛到個頭都痛埋
但過左2星期左右又冇事
佢之前都係咁同我講 但係其實後尾加加埋埋都要四萬
啱啱得去鄧x長問箍牙超級無禮貌囉
問佢照xray 牙模嗰啲幾多錢
佢話勁串咁話你都未consult 咁快問做咩
跟住我話呢啲唔係應該有實數架咩
(xray 個口咩樣都係咁多錢架嘞)
佢嘆氣一聲先答我幾多錢
然後我再想問有無分期嗰啲佢已經cut 我先

痴線 我跟住矯正科牙醫個list 逐個打去問 第一次聽d姑娘咁無禮貌

同個醫生趕客
真係好無禮貌
雖然上網見好多都話個醫生幾好
但我都唔會考慮呢間了
個姑娘係幾串
但係其實睇睇下都無乜野熟左仲會同你傾下計
鄧醫生手勢好好
我係覆雜手術case佢都攪得掂
我個陣分左4期每大半年比一次錢
Xray佢會寫紙落樓下定樓上第2間做好似5舊水
但講後續個d係醫生跟定姑娘跟( eg 護理果d) ?
因為佢咁串 我驚問多2條問題佢都黑面唔答我
串嗰個淨係負責聽電話同攪booking個d
講野好堀
我都係中期先多同佢講野同埋熟左佢態度會好好多
可能我每次都好好禮貌對佢同埋我唔後生
Btw鄧醫生d booking 都幾full 下
但係真係有料
ohh 其他姑娘都好人嗎?
態度極差,問兩句進度野都比佢屌足成個療程,手勢又差,剝隻牙痛左我成兩個禮拜
非常好,醫生好人,護士又好人
基本上得佢一個係reception
我3年入面無見過第2個
診症室入面有個中年女人係醫生助手
助手nice既無咩特別
計埋醫生總共3人
基本上佢地都唔係好多野講個type
開頭都會有d驚架
之後熟左就會成日一路整一路講野
但係你問我技術上佢一定係好好
見依到成日有人話甩粒粒又剩
我一次都無試過
不過佢係專科一定貴
我箍完晒做晒手術都一段時間
依家諗返都係值得
咁一開始都幾恐怖喎
因為我諗住如果手勢 價錢差不多既話 可以搵個 nice d 嘅醫生
但佢好似真係好勁咁
佢做好多手術case
包括我
我有朋友兔唇都係佢箍再夾醫院做手術
其實個姑娘之後無乜野
但係好明顯唔識social
主要我諗係得佢一個reception
真係太忙又唔休無人黎
你未成為佢客人佢更加廢事睬你
咁勁抽?
但佢未講完就 cut 線又串77 個下
我真係好唔想揾佢

好多謝你既意見
見佢諮詢費平人地咁多
我估我會諮詢埋嘅 thanks! 但寫7上邊又巴打話俾人搣塊面?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞