LIHKG 箍牙集中討論區 15

1001 回覆
20 Like 1 Dislike
最好半年洗一次
我準備箍隱適美 好似有保證d
求解答 我有輕微嘴突問題,上顎排牙輕微爆,箍就可能收返d入去,但拔牙就可能收得好明顯,但牙醫話唔知會點影響面部,驚收入左 面形有機會反而怪左有冇人有呢個問題,到底純屬箍定拔左牙先箍
我倒及JJ第一日就用緊 個窿好似真係細左
有無巴打聽過邱家寶牙醫,係之前剥牙

個醫生refer, 隱適美開成7萬,會唔會貴好多

上網見評價又唔錯
2013年箍傳統$35000左右,之後冇戴,上排又移位。岩岩再箍Invisalign around $6000....
所以記得箍完要戴果舊野!!!
我箍緊 都幾多人係佢 每次箍都等好耐
我陶瓷都六萬 比你參考下 我倒及加暴牙
本身門牙有少少凸,右邊門牙隔離嗰隻牙有少少歪,笑起上黎會覺得縮埋喺入邊,唔對稱唔好睇,想箍牙純粹貪靚,之前consult咗幾個牙醫都話我牙齒問題唔大,建議我做Invisalign lite,時間短又平,第一個療程得14個箍,磨咗牙,然後跟唔上個進度,到最尾兩個箍一d都唔貼,我見門牙都仲係好凸,而家已經莫名其妙進入refinement階段,又係14個箍,但係d箍好似淨係幫手收埋d牙罅咁。好後悔揀咗Lite版,唔知可唔可以加錢轉Invisalign full,或者加錢再造箍?甚至都想去箍番傳統了,ps揀嘅醫生係網上好出名嘅一間,當時因為consult到好攰,同埋覺得自己case唔複雜就是但揀咗一間,而且醫生要我每副箍淨係戴一個禮拜,喺網上search咗好耐都好少見人同我一樣。唉,真係好煩
lm
剝一隻門牙要$1000~$1200?
門牙 真係?
係呀 我要剝一隻下門牙,樓下診所開價$1000~$1200
箍緊隱適美
有冇人試過個箍頂到牙與牙之間啲牙肉 我前幾日一訓醒發現頂到流哂血腫哂 依家冇再痛同流血 但有陣臭味發出黎 仲有少少黑色三角 今日假期打唔到返去問
$0
係唔係頂到牙肉發炎 ?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞