LIHKG 箍牙集中討論區 15

1001 回覆
20 Like 1 Dislike
巴定絲都唔重要
早幾日覆診又加左彈弓落去 睇黎仲漫漫長路
你搵到岩心水牙醫未?
朋友介紹有一間幾好
諗住8月先箍 所以未上診所見醫生住啊
23 consult 24先箍
覆診見有啲人個樣望落仲大過我都箍
我識好多都學生番pt分期比 你冇錢成點呀 有d牙醫會平dd比學生
有冇巴打箍牙係食唔到粉麵類係咪呢兩年都冇得食
點解會食唔到
大牙咬個陣會sip左入個箍到
好似叫拉左橡筋 之後佢叫我兩個月後先返黎
係咪正常架?

佢係我兩邊下排牙整左粒釘 再教我拉條橡筋上去牙套個勾位
我試過成條訓左係牙箍到
照食 食完浪口刷牙
我拉橡筋keep住一個月返去一次
同埋自己倒及大牙墊左野唔敢咬太大力 而家會咬係因為前面已經有兩粒甩左 我驚痴返之後再咬大力又會頂甩門牙嗰啲粒粒
開得咁貴正常都要搞三年up
攤番開一個月都唔會俾好多姐
遲下只會更貴
咁等遲的啲位對齊左小小先食
佢叫我兩個月後
仲要無約其他野
咁佢話ok就ok
唯有keep住check啲牙睇下有冇問題
有就即刻打電話過去搵佢
想知下巴後縮箍牙有冇得解決
上網睇過我係屬於上顎暴牙先搞成咁
所以唔洗去到做正顎手術個個地步
有冇巴絲係咁既情況 最後箍完有改善
好困擾呀下巴後縮真係成個人冇晒自信
如果真係解決到 想問下係邊到箍同大約幾錢
唔該你地
想問下虎牙拉落左會唔會視角上睇落隻牙仲長左
我未上箍嘅,都係因為哨牙加下巴後縮先去箍,但佢話我本身下顎骨已經過短,呢樣要做手術先可以改善,但一來太貴,二來唔知做完有冇副作用,我揀左唔做

我上下排牙都哨,上排嚴重啲,所以合埋口果陣突嘴同下巴後縮,佢話箍完牙一定會有改善,但唔好期望會有做手術嘅效果,同埋佢有叫我考慮落骨釘,for改善gummy smile ,對下巴後縮會唔會都有幫助我就唔知啦

因為未上箍又唔知效果點,我廢事介紹你去啦,價錢就專科傳統箍牙5萬幾,唔包剝牙同骨釘
唔該晒
貴!我箍緊先$45000包剝牙、上骨釘
貴唔貴應該係睇case睇牙醫
如果38000專科其實唔貴嫁喎
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞