LIHKG 箍牙集中討論區 15

1001 回覆
20 Like 1 Dislike
水牙線有冇推介邊度買
我用緊Panasonic ew 1411 但其實唔算特別乾淨 有啲kick實小小既肉碎都清唔到 只可以話好過冇用咁 牙線一定係最乾淨
其他就自己google下
拉橡皮粒銀色野俾我吞左落肚會唔會出事
用reach啦
每次用時一條摺起佢再扭扭佢
然後對住鏡插到上去
習近平觀賞Rain演出 中國限韓令現鬆綁訊號

南韓媒體報導,中國國家主席習近平15日晚間觀賞韓星Rain(原名鄭智薰)參與的大型演出。有分析認為,中國2016年因南韓部署「薩德」系統所實施的限韓令,出現鬆綁訊號。

南韓「東亞日報」今天指出,北京舉行的亞洲文明對話大會15日開幕儀式後,晚上在北京鳥巢舉行亞洲文化嘉年華,Rain參加這場演出。這是中國實施「限韓令」後,南韓人氣歌手時隔3年多,首次登上中國的大型演出舞台。

報導指出,除了Rain之外,成龍等香港、越南、新加坡等40多個國家(和地區)的藝人和演出團也參加當晚的演出。

中國雖然一直否認「限韓令」的存在,但是,從中韓「薩德」反飛彈系統(THAAD)矛盾爆發的2016年起,中國電視台或視訊網站播放最新南韓電視劇、韓流明星在中國商業演出或出演電視節目、南韓電影在中國上映等都受到阻撓。

北京消息靈通人士表示:「韓國電視劇播放、商業演出、韓國電影上映等仍然受阻,因此,還難以視為限韓令已被解除,但是,韓國人氣歌手在習近平面前登台演出,是今後解除限韓令的積極性契機。」

習近平當天上午在亞洲文明對話大會開幕式表示:「中國希望與各國實施亞洲電影電視的交流與合作計畫,為促進亞洲經濟發展和增進亞洲人民友誼作出更大貢獻,中國願意與各國一起實施亞洲旅遊促進計畫。」

有分析認為,現在北京等地區只允許透過線下銷售韓國旅遊商品,不過,目前的「赴韓國團體旅遊的限制」遲早也會被完全解除。

主管電視、電影、內容等的中國廣電總局透露,中國騰訊影業公司將正式翻拍韓國電視劇「請回答1988」,6月起開拍。
錯POST
食野唔可以,每次食野都要除牙套
食完最好刷牙,如果刷唔到就用水浪口
牙套都要用水清洗先戴返

飲野唔用飲管的話只可以飲室溫水,唔可以飲熱水
有冇兄弟係睇黎永輝醫生?
佢手勢好唔好?好驚脫牙
未拉橡筋個陣經常性咁做 牙醫建議我唔食染嘢就戴住食話對咬合好啲
呢間原本有打算去consult但佢啲姑娘太差冇去到
未去已經覺得差?態度好閪?
佢有兩間鋪 我打去將軍澳問下箍牙幾錢consult收幾錢時間等等 唔記得姑娘講左咩叫我打去深水埗果間問 我就好正常咁問佢會唔會俾到深水埗電話我打去問 佢叫我自己搵定咩就收左我線
咁嘅姑娘仲要對兩年真係唔得
咁你最後有冇打去深水埗果間問?
雖然依家果間有個姑娘都串串地
隱適美可唔可以透過3D圖像,預視到箍完會唔會有黑三角出現?
定係牙肉無掃描scan到?
我黎永輝箍
覺得又唔係真係好差 走個時仲同我講bye bye
可能咁岩果日撞手神姑娘心情唔好
醫生手勢好唔好㗎
黎近6月去consult
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞