LIHKG 箍牙集中討論區 15

1001 回覆
20 Like 1 Dislike
邊度咁抵屌
元朗 天水圍 有無隱適美既牙醫推薦?
呢間嘢不嬲係度評價都係伏伏地

我個專科牙醫都係咁 d牙仲未係好齊就話拆得箍
個陣箍左一年左右 剩係同我講個d係牙肉萎縮所以睇落好疏無得再箍埋d 好彩個時佢問我箍唔箍埋智慧齒前面隻大牙 我話箍之後就轉左牙醫幫我 新牙醫見到我話牙齒仲未貼齊就幫我加power chain 好過之前個個
D牙醫真係見到你d牙ok齊 咬合又無問題就拿拿林叫你拆 唔出聲真係唔會同你check真d
覺得唔滿意點都唔好好拆箍呀
依個真 佢地好睇表面 表面睇齊就齊 唔會深入睇
一定要對清楚自己咬合同埋d牙之間有無空隙
唔滿意真係唔好拆箍
有咩問題就一定要搵牙醫學會問清楚
保障自己既權益
棚牙跟自己一世
唔好咁輕易比牙醫哄兩哄就拆
想問下我本身倒及 大約要箍幾耐e起棚牙淨係會見到上排牙 而家上下都見到 係咪要等下排收返入去先
隱適美係包咗箍到靚㗎喎(好似5年內)明顯係牙醫懶做是旦見箍完全set就算...

雖然我箍緊一半但我牙醫都睇得幾緊 次次覆診都睇我咬合 因為我後牙錯咬 次次都要我開口咬實幾次比佢睇箍成點 走之前又講依家跟到進度點點點

所以你一日唔滿意一日都唔好同意做完成個箍牙療程
隱適美係包咗箍到靚㗎喎(好似5年內)明顯係牙醫懶做是旦見箍完全set就算...

雖然我箍緊一半但我牙醫都睇得幾緊 次次覆診都睇我咬合 因為我後牙錯咬 次次都要我開口咬實幾次比佢睇箍成點 走之前又講依家跟到進度點點點

所以你一日唔滿意一日都唔好同意做完成個箍牙療程

星期五去consult
另外想問下佢有得分期付款嗎?
箍緊牙 睇到上排隻大牙蛀左
可以點算
補囉
點算
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞