想轉讀護理學應該點走落去

509 回覆
12 Like 246 Dislike
無錯 學既野要熟晒先好用出尼
其他都應該係咁
最近好似又有間不知名專上開護理
樓主可以去試試
其實成個Post唔少巴打係度judge你同列唔少問題出黎 唔係話打擊你 而係想暗示你未有能力讀但又唔想講出口hurt你
屌你你反而講到上網駁到人地就等於真係解決到果樣野 屌咁你咪駁囉 你講到自己英文唔差冇bio底都追到中文差但唔影響日常溝通我可能讀書唔叻但我好有heart咁所以我會得 唔緊要你繼續去 我支持嘅 第一步就係quit左讀緊間野先 背水一戰 用熱情同愛去追求自己嘅夢想 support!!
英文無4都係垃圾
3叫垃圾中既垃圾
咩叫不過不失
利申 hku
一定會話自己捱得㗎
留名睇佢之後開post話轉另一科
拎到offer先講啦 講到實派比你咁
就算有4
係Pathophysi 同 pharm面前都係辣殺
大部分字都要靠google大神
quit左
真心膠
呢個世界好奇怪 叻嘅人會好務實理智 睇清楚自己同目標嘅差距 慢慢收窄距離
唔叻嘅人反而會覺得目標垂手可得 只係差在自己肯唔肯付出
其實係後尾我帶錯左方向
我只係想知我咁樣既做法係咪都可以考返上去
我知我依家係唔得
但唔一定以後都唔得 反正我都係去試
but thx
我都唔知
但唔試肯定唔會知
我知
但我最起碼解決左讀既問題先
最低門檻5條2唔代表真係收5條2
更何況宜家好多人18/19分都爭住去讀 咁點解會收你
咪就係 接都未接觸過就講到好有心好有使命感
幫到人好開心 blahblahblah
呢d人最嘔心
即然你咁想讀
咪一係retake dse 再報en/rn/health study
一係就毅進再駁health study/en/rn
不過我覺得後者難啲
我其實只係諗到讀既問題
做要等我讀好先諗
聽人講 Ou可以免費讀 但grad左要係社署啲做兩三年 not sure 可check下
個Friend dse10分都冇
我唔知呀 但你retake dse又唔得
咁呢個都係你嘅唯一選擇啦
咁成功率高唔高都好 你都冇得揀
21歲就冇搞咁多
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞