想轉讀護理學應該點走落去

509 回覆
12 Like 246 Dislike
中文唔合格做專業人士
理解錯醫生處方咪仆街
好驚呀
人地用英文嫁
HA 清潔工 適合你
幫到人
長時間有野做
工作穩定
唔洗跑數
放工就放工無人管
係HA做
你英文得3有撚用咩
剩係睇藥名都唔明啦
我中文3英文4 dse有讀bio,剩係asso hs都就嚟讀唔掂
你仲要冇中文冇bio夠膽行出嚟話自己讀得掂
人唔笑狗都吠啦
21歲都仲咁弱智人地話讀nursing唔使bio都信
用屎忽諗都知Nursing 至少要識基本人體結構啦
21歲都冇批判思考好意思話自己讀到nursing
咪玩啦
你癈姐 你自己唔好好背啲 terms
垃圾 i大仔都勁過你
sam
幾時有個錯覺認為背完terms就會識
廢 唔係「癈」
廢 係adj eg.廢的物品=廢物=樓豬
如果有心讀
有無諗過問人攞啲nursing/health study note
睇下自己係咪handle得到再讀
讀書一嚟要時間 二嚟要金錢
你真係有咁多資本去試咩
想做就做 唔好放棄 咁就得
4份卷加埋應該有
讀i大有得你跑數你要多謝喇 自己有幾多料好心就知清楚喇
報囉 報hku
世上無難事 只怕有心人阿
屌你瞓醒未
Dse拎1 同弱智有咩分別?
咁都想報nursing 咪報下囉
我覺得可以試下 mbbs
你問邊撚個啊onjai
都成21歲人啦
都未知咩叫現實
個現實唔係睇死你話你一定唔得
係個個都比哂建議你點做仲要駁人
走埋哂D不一切實際嘅捷徑
可能喺中學mock exam達到dse 3嘅水準
btw 追咗少少post已經見到樓主有幾個careless mistakes, 你確定你有足夠嘅細心?
利申:精神科J en
你唔好諗到咁遠咩en上rn先,en而家好人爭
基本上爭得既個個都夠最低要求,重好多係讀完hd再報
如果你讀完個毅進無間收咁點算?
你無bio底係好輸蝕,差唔多一個sem要你讀成個dse bio
你睇下問唔問到人借note,睇下了解左先
老實講條路好難行,由你入到讀再去做,全部都唔易
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞