想轉讀護理學應該點走落去

509 回覆
12 Like 246 Dislike
冇追post
但中文1都入到ive嘅咩?
如果係fd/毅進上
咁轉科要重新讀嘅咩呢啲唔係通用專比dse冇5條2嘅讀完上返hd?
我讀錯左dve
不過大致上都決定好
係唔知自修埋bio會唔會好啲姐
所以你諗住重考?
我見你都有4 讀hd好似有啲浪費時間
當然用嚟駁上u都唔錯嘅
可以嘅話搏5直入u啦
問題我中文最多得3
又無bio底
RN我已經無抱咩希望
純粹諗住盡力讀上EN再講
u就唔好諗 我英文得3
asso我又無讀bio
得hd可以諗
唔浪費都浪費左兩年
時間都還好
最重要做到我鍾意做既野
真係有心讀嘅就唔好放棄
覺得自己唔得就已經輸一半
Elective有星已經有入到HKU HKU係唔使bio的 前提係你其他唔好太差而且今年開始星係會有bonus point
中文1升3 英文最好有4 其他盡全力
連試都唔願意試就放棄真係唔得

你都識講係唔願讀
唔想讀書同讀唔到書係有分別
當你睇到樓主自大又唔認衰仲喺度話有心做點會唔得
個個成績差都好似你咁嘅話就唔會咁多人讀asso
不如你諗下讀唔讀到上去先啦 俾你轉到 但係讀唔上
咪又係冇用
我畢竟放低數學果啲兩年
要我重考中英以外既真係無咩可能
所以我諗住hd升
咩我都無認真讀書就癈事講
我懶就懶
照你話咁努力反就得
我相信努力係有用既
利申 岩岩背到出師表
搞笑啦
咪照IPMOE派 成日果幾隻. 3Check 5Rights又係照藥袋對
唔好害人,呢行係professional ,你成績咁差,無謂拉低呢行素質。

利申: AL 2A
認真答你

不如你認真睇下護士平時做咩多,睇下自己頂唔頂得順,接觸D嘢唔係話接受就接受到,屎尿痰血呢D基本,蟲啊,惡臭啊,果D先難搞

如果你話ok頂得順,咁要睇下你讀咩牌,RN基本上無論HA定大學都唔會收你,因為中文1,如果讀EN,都好睇interview,唔係個個都收

EN同RN做嘅嘢係基本上一樣,但人工少勁多,同埋EN轉RN係超級無敵難,conversion course唔係話讀就比你讀,見過有EN直接從頭讀RN仲快過去等conversion
要睇醫生寫嗰啲排板...
醫生排板真係終極難睇 有啲醫生啲字潦到
你幾勁?
你係5條5
無你訓啦柒頭
唔好理班低能
大把後門狗上到degree nursing
入面有幾多個人嘅bio有4?
無讀bio,最多咪輸幾credits,成班人講到沒讀bio就好似世界末日都幾on9
唔係想睇死樓主
只係世事唔係下下話努力就乜都做到
憑乜野覺得自己會讀得掂?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞