[BL] 207回召喚腐男腐女 一入腐門深似海

1001 回覆
9 Like 7 Dislike
Angelina jolie 果套maleficent?
果套我有入場睇呀真係好百合
其實就好似我地腐眼看腐作咁
都係百合眼看百合作姐
Frozen 我帶睇但大家都係為左睇elsa同anna嘅姐妹情姐
係百合控嘅角度睇咪又係好冇愛
就好似如果性轉哂我地咪又係丁依對兄弟話骨科無限好
姊妹情乍
我最記得係呃ANNA果個王子最後下場係要送返去比十三個阿哥懲罰
係我FF啫 果套黑魔女都有好大FF空間 講到明係true love kiss 雖然最後唔係錫嘴
Angelina jolie 果套maleficent?
果套我有入場睇呀真係好百合
其實就好似我地腐眼看腐作咁
都係百合眼看百合作姐
Frozen 我冇睇但大家都係為左睇elsa同anna嘅姐妹情姐
係百合控嘅角度睇咪又係好冇愛
就好似如果性轉哂我地咪又係丁依對兄弟話骨科無限好

其實我覺得frozen劇情都幾bug 兩姐妹可以拋低成個王國話走就走
講到兄弟骨科一定係big hero 6
14個鐘都無人講野
btw 今晚又準備通頂做最後1份paper
然後又無哂人
[member]好惡:- 我話曬都係老屎忽/member]
【派錢4千】職津處請唔夠合約工 多人難抵「捽數」 劈炮
https://lih.kg/1130161
不要寶 你講蝗語 好難怪人咁惡
最後1份paper都交埋
終於可以休息吓
見有人話唔好叫winter soldier做冬兵 因為係蝗語
但冬兵唔係純粹直譯咋咩
當佢真係蝗國發源 但又唔係普通話音譯果種 使唔使ban得咁緊
我覺得使, 而家香港好多詞已經慢慢比蝗嘅講法滲入到唔覺得有問題
揸緊啲好
印象香港係譯寒冬戰士 好似係
覺得長咪打Bucky
其實之前見人講手機手提 顯卡etc
全球一體化下d字就肯定撈埋用架啦 唔單止大陸 日文英文韓文好多都撈左入日常生活入面
你話牛b嚟d太明顯就真係唔好 但冬兵嚟種用廣東話解得通而又唔明顯既真係好難避免 唔通下下要執正曬用返90年代既字眼咩
唔知winter soldier係乜,不過贊同你嘅pt
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞