[BL] 207回召喚腐男腐女 一入腐門深似海

1001 回覆
9 Like 7 Dislike
有d人硬係覺得自己係因為睇動畫先俾人歧視
其實都好睇你想俾咩印象人囉 雖然我唔會刻意隱瞞我睇動漫/腐 但俾外人問到都會尷尬所以有公事聯絡既都唔會用毒撚icon
我覺得睇動漫唔一定毒,只係宅,毒係加埋社交有問題

btw一直用電話內置嘅背景圖
咁我咪好大鑊? 雖然我手機wallpaper有唔同風格
wts icon 小新風間
wts wallpaper最爆係呢到之前你地其中po張bl嘅
手機待機係小新
looksxxxxn(唔記得點串)就Q板魔道祖先
其實都係自己嘢嚟姐 人地唔鍾意係人地事囉
應該話確實係自己嘅野黎
但人地見到都有機會覺得唔好受
就好似情侶係公眾地方拖下手仔隻下面豬仔就冇問題
黎個舌吻加粒小草莓就唔太好啦咁
簡單d黎講就係唔好太過火其實問題不大
因為初印象同識落以後嘅印象可以唔同(不過初印象太差就唔會有下一次咁樣,所以初印象都唔好比人一種太差嘅感覺)
其實我覺得好多人都會先入為主覺得wall paper 係明星/漫畫角色嘅人好多都好毒
只不過個前提係你本身對依個人無印象(姐係路人)/唔熟先會咁
我就唔信有人會因為一個識左佢十幾年嘅朋友set 依d wallpaper 就覺得人地好噁心

另外,所有野都係有可接受同唔可接受嘅範圍嘅
鍾意jump同鍾意ll都唔係同一樣野,睇乃木板嘅潮流品牌硬照同睇akb d升球大戰三點式寫真都唔係同一樣野啦
唔好一黎就開波set到咁毒我又唔信個個都覺得動漫宅/偶像宅係毒
利申:依家phone case係古羅卡+待機畫面係我男人偶像+wallpaper 係三日一期
我覺得正常人都要識分寸啦 如果你傾緊生意手機mon無啦啦著然後俾個客睇到你個wallpaper係三點式大波妹
咁我咪好大鑊? 雖然我手機wallpaper有唔同風格
wts icon 小新風間
wts wallpaper最爆係呢到之前你地其中po張bl嘅
手機待機係小新
looksxxxxn(唔記得點串)就Q板魔道祖先
其實都係自己嘢嚟姐 人地唔鍾意係人地事囉
應該話確實係自己嘅野黎
但人地見到都有機會覺得唔好受
就好似情侶係公眾地方拖下手仔錫下面豬仔就冇問題
黎個舌吻加粒小草莓就唔太好啦咁
簡單d黎講就係唔好太過火其實問題不大
因為初印象同識落以後嘅印象可以唔同(不過初印象太差就唔會有下一次咁樣,所以初印象都唔好比人一種太差嘅感覺)

原來毒有一個實際定義?
我心目中係揹住痛袋或者著動漫美少女圖案衫果種叫毒
宅係成日在家
而家先知手機待機畫面有得自己set
咁又係
講起手機wallpaper 我覺得wts icon仲易俾人見到(雖然有得set唔俾人睇)
有時想放D過火D嘅bl 但諗起公司/同事見到就唔放了 費時嚇親人啦
所以有時俾人睇wts對話(公事/朋友要睇) 都有D老尷
LINK?
好pro果d行街會死人
Cos圈實在太多奇怪既規舉 私怨又多
頭先我媽先講商場廁所有幾個好細個COSPLAY女仔係度化妝, 講蝗語
不過而家學生都講蝗語
「母親節」5000大陸單親母要求獲批單程証來港
https://lih.kg/1150530
其實係日本本身就多依d潛規則
佢地好多時都唔會black and white
但係你中左人禁忌你就gg了
好似有聽過話日本人唔鍾意uniqlo
據說係嫌cheap(仲要一著出街人地一定認到你係著uniqlo)
Coser依個我都聽過
好似係話因爲唔想被人知係動漫宅
我覺得唔洗COS都可以有陣毒氣 , 可能非路人未必發現
有一類女仔個打扮雖然便服, 但係條裙同隻厚底鞋出賣晒
由頭到腳學院風果類一睇就知係動漫撚
香港普通行街都見好多痛袋, 日本行街行入animate都唔太覺有人用
其實比人知係動漫宅都冇乜野
路人只會覺得新奇, 係動漫圈d人先會dis

其實太過火一般人都會覺得果個人有d奇怪/唔知點同佢溝通

我最近同兩個朋友(一男一女)食飯時講起另一位女性朋友(大家都係小學同學但男嘅果個同我地議論嘅果位女性朋友唔熟)
而其中男仔嘅果一位係飯局時同我講話果位同學係佢印象中就係動畫迷
因為果女仔淨係會係咁係fb repost 動/漫野
當然佢講得算隱晦,冇聽得出有唔好嘅意思,不過之前小學同學聚會時我睇得出佢兩個相處得算尷尬,好似冇野講咁
問題就係果個女性朋友其實並唔係果d淨係生活係二次元嘅人黎
但佢嘅行為會令人誤會覺得好難同佢相處得好,亦都係因為咁所以我覺得佢好似愈黎愈少1d非動/漫宅嘅朋友咁
依張雙黑好唯美
本身有係ig嗰D J下圖…咁得閒咪po下圖推下po囉
我都鍾意唯美圖…唔一定要下下重肉圖嘅
我講嘅比較表面, 即係主要係覆返LINK入面COS住交收呢件事 (1999...)
路人應該唔會諗COS應否上街, 係動漫圈d人先會dis

至少甘B講FB成日 repost 動/漫野
我同班朋友其實都真係會背後講呢類人 (雖然我都係動漫撚, 但都分好多層次好似係
自己自稱叫XXX (網名 , 仲要好多個) 或者 阿邊個生活淨係圍住某個角色轉咁
但係聚會出黎係你覺得佢地尷定佢地有同你講好尷? 可能佢地唔介意冇計傾呢, 都仲有其他同學家嘛, 本身都唔熟, 唔毒都未必唔尷啦
多宅友都唔係唔好, 佢搵到自己喜歡嘅群體都係好事黎
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞