[BL] 207回召喚腐男腐女 一入腐門深似海

1001 回覆
9 Like 7 Dislike
直頭清埋現實嘅體力
啱呀 一有時間就要開出嚟清 忙一排唔玩miss左d活動d卡又會變得冇其他人果d咁勁 都係玩返單機驚啱我
操你媽

又講蝗語
您真牛bb
[有圖] 珠海學院金融學系畢業生 全體合照
https://lih.kg/1145047

【林鄭答問會】林鄭稱《逃犯條例》初心獲立會認同 批外界質疑「全部都係廢話」

立法會今日舉行特首答問大會,特首林鄭月娥回應修訂《逃犯條例》問題。公民黨楊岳橋問到美國國會轄下美中經濟與安全審查委員會,以及國際商會香港區會均表態憂慮修例,若條例真的參考國際做法,為何國際社會仍有很大憂慮,是否全世界均誤會與失實理解條例。林鄭其後說到《逃犯條例》的初心,指外界認為當年通過法例,是故意不讓香港與大陸達成移交協議,「全部都係廢話」。

林鄭指,楊岳橋和部分議員往往都說外國政府,特別是美國政府「講呢樣,講嗰樣」,希望議員留意今日中美不單貿易鬥爭,亦正進行中美角力,要看清事實,維護香港的利益。她其後引述保安司的言論,解釋港英政府通過《逃犯條例》的初心。

她表示,台灣殺人案突顯現今制度的漏洞,「依家我哋係有一個gap,有一個空白咗嘅地方」,一方面是地理限制,條例並不適用於中國其他地方,香港與大陸、台灣、澳門均沒有法律基礎進行移交逃犯工作,故過去22年都沒有任何移交個案。「我亦都真係睇唔到,如果當日《逃犯條例》嘅初心得大家認同,因為當日都係經過審議嘅,點解今日去做同一樣嘅工作會影響到國際對於香港嘅睇法」。

楊岳橋追問,當年通過條例的初心就是故意限制將逃犯送往內地,如她真的緊張香港的國際地位,為何不理會各界聲音。林鄭稱「唔洗咁衝動,我慢慢會答你」,所謂當年條例不適用於中國其他地方並非刻意,亦非怕回歸後內地的法制,更非怕影響香港順利移交主權,形容「全部都係廢話」,認為可翻查立法會的檔案。

期間議會陣線毛孟靜直斥她「講大話」,林鄭反駁稱「我唔會講大話」。立法會主席梁君彥指毛孟靜言論嚴重冒犯,要求她收回,惟毛孟靜拒絕。梁君彥最後宣布暫停會議。

https://www.post852.com/275546/【林鄭答問會】林鄭稱《逃犯條例》初心獲立會認/

「全部都係廢話」
林鄭真係講得出口
有d似韓國瑜淨係識講發大財發大財咁
你仲認為佢係gay
都仲可以幻想
可以唔係佢, 戴綠帽 , 假結婚
最後希望咁
日本女大學選出「最噁心的男性手機待機畫面 」
https://lih.kg/1148700

你地擺咩
其實我覺得冇講錯喎 就算係靚仔都咁話 女人都擺個男人條j做封面人地都會覺得奇怪啦
P站d風景畫
其實我覺得好多人都會先入為主覺得wall paper 係明星/漫畫角色嘅人好多都好毒
只不過個前提係你本身對依個人無印象(姐係路人)/唔熟先會咁
我就唔信有人會因為一個識左佢十幾年嘅朋友set 依d wallpaper 就覺得人地好噁心

另外,所有野都係有可接受同唔可接受嘅範圍嘅
鍾意jump同鍾意ll都唔係同一樣野,睇乃木板嘅潮流品牌硬照同睇akb d升球大戰三點式寫真都唔係同一樣野啦
唔好一黎就開波set到咁毒我又唔信個個都覺得動漫宅/偶像宅係毒
利申:依家phone case係古羅卡+待機畫面係我男人偶像+wallpaper 係三日一期
我覺得正常人都要識分寸啦 如果你傾緊生意手機mon無啦啦著然後俾個客睇到你個wallpaper係三點式大波妹
我set我偶像柒照 比同事以為係韓仔同事
但睇動漫唔等於毒撚咩?我唔覺得毒撚有咩咁大不了
用得都預左
Mk妹用自己自拍(美圖)仲難頂啦 不過自己睇之嚇
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞