[BL] 207回召喚腐男腐女 一入腐門深似海

1001 回覆
9 Like 7 Dislike
咁好 你係草一排錢去旅行之後又返工咁?
唔係 之前份工雖然係大公司 假期多 但做得唔開心 成日發惡夢 把心一橫考政府工
一有面試機會即刻辭工 而家拎到OFFER 趁正式返工前去轉旅行獎勵自己
我諗住摺埋屋企 因為未來又打返兩份工生活…短期內未必有時間宅屋企了 失咗三星期業
我頂…我都試過現實唔開心 攪到晚晚夢到俾人追/捉
返工真係好辛苦 愈接近畢業就愈擔心
其實要去整電腦 但都冇咩動力出去
牛逼
依家班成日去深圳既00後有冇聽過鹽田區幾恐怖?
https://lih.kg/1138835

所以我一早剪左回鄉證
有d friend 好中意返去 我心諗冇得上網嚟樣野已經冇得傾
有得上, 佢地張卡已經係中港澳PLAN
或者多一部電話大陸NUMBER
同埋商場食店都勁多WIFI, 當然係上唔到大陸以外網
我最驚我會盪失路 冇google map我會唔掂
用中港澳plan係可以上佢地所認定牆外的世界架
我同呀妹復活節同媽咪同埋佢兩個同事去深圳按摩同唱k都上到fb連登ig同google
但真心中國幾靚都好都唔夠香港依個家咁好
何況中國都唔係真係大家講到咁好
打機課金愈踩愈深 另類賭癮個案激增
https://lih.kg/1144157

諗起以前join左個Speaking tutorial 個tutor同我講話佢識人每個月課candy crush 課成千蚊港紙
不過我覺得有能力課嘅話課少少根本冇問題
畢竟自己都課過刀男同心思思想課fgo
而家好多特別住新界北果班港女朋友都去大陸玩 一星期至少一次
仲要食生化食物食到上晒癮咁
加埋d垃圾港女TAG 咩撚野#閏密#Sunday 北上的日子#一日文青

我有時都會去唱K 因為香港唱K冇歌唱 (但都好耐冇去)
大陸K都版權可言
有間K真係算叫滿足倒ACG毒撚泡菜撚同時又多中文歌(冇HOCC), 唔平不過都叫做抵過香港
有得上, 佢地張卡已經係中港澳PLAN
或者多一部電話大陸NUMBER
同埋商場食店都勁多WIFI, 當然係上唔到大陸以外網
我同呀妹復活節同媽咪同埋佢兩個同事去深圳按摩同唱k都上到fb連登ig同google
加埋d垃圾港女TAG 咩撚野#閏密#Sunday 北上的日子#一日文青

大陸K都版權可言
有間K真係算叫滿足倒ACG毒撚泡菜撚同時又多中文歌(冇HOCC), 唔平不過都叫做抵過香港

大西北好多中港家庭嘛就算唔係大西北(除左少數私樓戶)有幾多係有錢架啦
冇錢去遠d咪平平地去中國囉
不過其實中國都有好多野睇
兵馬俑呀九寨溝呀紫禁城呀萬里長城都值得一看
又唔可以一見係中國就踩嘅
中國咪又係外國 唔洗分咁細嘅 大家都係去外國旅行
如果想開心 為什麼不課金
知自己玩咩game都係3分鐘熱度,所以忍住手

大陸K都版權可言
大西北好多中港家庭嘛係大西北(除左少數私樓戶)有幾多係有錢架啦
冇錢去遠d咪平平地去中國囉
不過其實中國都有好多野睇
兵馬俑呀九寨溝呀紫禁城呀萬里長城都值得一看
又唔可以一見係中國就踩嘅
中國咪又係外國 唔洗分咁細嘅 大家都係去外國旅行

要儲錢買姑婆屋,不了
唔係去旅行觀光果種啊~
係去深圳近過出MK, 做文青打卡果種啊
3分鐘熱度+1 我都忍左手
多謝官方垃圾態度令人死心
前日見到有台灣小朋友話比父母收左錢入唔到錢落GAME, 上網問人借錢
之後i7課左幾百 然後玩到廿幾lv就棄左
真係唔中意手遊果種要綁住你下下去清體力既系統
以前冇咁多污染可能都值得睇既 依加人又多空氣又差
之前*
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞