IT界討論區(62) IT狗1001無人要

1001 回覆
2 Like 1 Dislike
首先係工都冇
agent俾過一份我
價錢ok不過假太少啦
仲要講到明要non-office hour聽call
the JavaScript can fetch API calling the php with parameter which generate javascript accordingly
echo 埋句 <script> 等ide 認唔到
冇學過php
覺得個tag真係好騎呢
你被錄取了
熟aws 點都有好處,其實其他cloud d function 差唔多
你用熟完一個再pickup 另一個好容易

p.s. production 上用過aws, azure, alicloud
p.s.2 alicloud 真係好廢,除非你有野要打通大陸同外國既server,唔係唔好用
比著我係fg就入hktvmall 做 programmer/full stack developer,可以再拉高個fg起薪點,之後做1-2年轉工已經 > 25k
我通常寫current 唔寫 expected
我寫得current 幾多你自己都心裡有數啦
唔通會少過而家咩
有心就會照in
呢招filter 走好多閪 hr
有d 會email 問please provide expected salary 就唔洗覆佢
實係閪工黎
跟本香港既市場係慣性睇住你宜家人作出offer, 邊有可能話幾多年經就咩人工

係香港想行到好似salary pay scale point咁諗多左
其實有咩問題
舊式既lang係咁玩架喎
PHP最大既問題我覺得係乜鳩都係array同埋炒左D野成日俾個九唔搭八既return我
讀緊topup year3
其他野都還好
就係覺得javaEE難到仆街
Jsf Jsp 乜乜柒sessionbeans 好亂
係咪唔適宜入行了
咁就睇你點define “問題“
php就係咁7先成日比人笑
學校學個啲難到仆街
見過有人vb c#都係咁寫
唔好做EJB(政府pj)咪得
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞