IT界討論區(62) IT狗1001無人要

1001 回覆
2 Like 1 Dislike
幾好
去si到磨下先
但stat本身仲好搵
駛咩做it
network無乜野要拎出黎傾
不過其實p仔係application team 既人, 近住end user既人, 根本唔算IT狗
想請教下各位師兄點睇Full stack呢樣野?
事關小弟岩岩讀CS今年FG, 依家有2個Offer, 一個係android developer, 另一個就full stack developer, 我自己本身就比較熟web既野。
依家好苦惱
如果人工各樣野都一樣, 大家會點揀
想問下宜家Stat有咩好揾?專又唔係專,我又唔係成績好嗰D
P仔唔算IT
點解呢? web好似做幾年個議價能力無做android咁強?
但香港好似寫native既公司唔多, 同埋會唔會之後出路冇full stack咁闊??
個Kotlin好似除左寫android之後都冇其他地方有用
好難揀, 同埋我上CT good job check salary唔知點解android都冇full stack咁高
唔睇好android同swift前景
一般app已經好多用hybrid/webapp
最近一條友做2個app
仲要搞埋backend同on 9 support
webapp快靚正
ba識既野p仔都識 無咩特別需要分開獨立黎傾
infra/networking多數都係照單執藥 好難有野可以討論
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞