IT界討論區(62) IT狗1001無人要

1001 回覆
2 Like 1 Dislike
果d包含哂神科出黎60k同9k哂銀時
IT:
fg 18k+
2-3年經 25k+
5年 30k+

之後就睇人能力同際遇啦
見好多工3年都出到30k up
組別/單位: 學生資助處
職位名稱: 助理資訊科技主任(系統開發及支援) (合約為期一年)
薪酬: 月薪港幣31,985元

於取得上述學歷後有最少三年從事資訊科技行業的工作經驗,其中一年須擔任與此空缺職責相近的職位,包括從事系統開發、維修管理、文件編製及版本管理等工作

3年3皮
差唔多啦 不過認為5年最少40k
市場愈黎愈多新project等人用
3年40k都已經好普遍
幾年前講呢d野應該俾人插到飛起
我都要keep住aggresively同老細bargin同轉工
先追到呢個數...
https://www.matilda.org/zh/join-our-team/job-opportunities/14-job-opportunities/1174-analyst-programmer
二星期前agent揾過我
話最少都有30K
所以我都覺係時間跳一跳
20%唔過份吧
連登標準人工
Stat Major+CS Minor FG有冇咩好做?
咩skill有冇經
係U讀過嘅CS Courses有Java、C/C++、Python、Data Structures、Software Engineering、Operating Systems、Computer Organization、Database、Discrete Mathematics and Algorithms、Artificial Intelligence、Computer Graphics、Cloud Computing and Storage、Computer Networks

但冇實際工作經驗
18-21k
係呢度只會見到P仔
身邊既朋友有infra, network, ba, 好難岩channel
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞