減肥求鞭策(肥圖慎入!!)

411 回覆
107 Like 461 Dislike
游水同減食量先
一嚟就跑甚至hiit的話佢啲關節唔使要
踩單車機同踏步機會唔會傷關節
因為剩游水我驚好悶會好易放棄唔做
Man boobs 游水需要勇氣
單車機OK
踏步機就唔多好
簡單講就係你腳啲關節喺運動時未必support到自身
因為你跑一步/ 踩上一級嗰陣關節係要承受自身體重幾倍
夾硬做落去有機會傷 有排唔做得重衰
或者減到肥但個膝頭/腳腕廢咗

現階段我覺得集中喺改善飲食 降低caloric intake先
同埋做啲low impact exercise(避免啲跳上跳落/ 跑嚟跑去/ 要單腳支撐成個人嗰啲)
同埋行多啲路 慢慢build up返個關節嘅強度
到減咗啲磅個人輕返啲先開始提升個強度
但最low impact又有效又要平真係要游水
冇計架喇
一係冇錢
一係冇面
自己揀啦
肚腩最難減
除左運動仲有節食 特別係carbs 既誘惑
唔使減啦咁大隻
食已經由四月頭開始食少左好多
嘗試緊個個816個個斷食
對我黎講 依個月都好多時係食早晚餐 份量係比以前小左3分1至一半
我個fd由4月頭第一日見到我 到四月尾個時同我講我真係瘦左啲 塊面無咁圓
又一個冇影人
樓主呢
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞