減肥求鞭策(肥圖慎入!!)

411 回覆
107 Like 461 Dislike
心境都好緊要,減肥唔係苦事黎。

樂觀d, 減肥唔係生活既全部
先從戒糖開始 信我
我知,我2年前都係90幾kg
露點
Ban
好想後入你, 睇住你對lin浪浪下
再一邊搣你lin頭一邊劣你賓周
好撚臭
請問著開幾大
利申:gay
帶返個有鐵線嘅胸圍!你對波下垂

屌你
對波仲大過女人
好撚嘔心
你係咪冇拍過拖?
個樣一定好柒
你夏天係咪有臭孤
最重109kg 重訓+控制飲食減到82kg
減完著衫都型啲啦
我都減緊 樓主加油
我減緊肥 仲重過你
做左半個月gym重多2kg
身型幾好丫,keep住ok
樓主好性感
我會建議樓主可以遂步遂步黎

先係飲食方面著手

第一步係要狂飲水,飲好撚多既水,一日起碼3L

第二係控制飲食 慢慢戒多餘野 例如唔飲甜野 零食偶然可以食 但盡量少

之後先到做運動

要記住減肥係7成飲食3成運動 食野飲野前睇一睇佢既營養標籤 唔洗學識睇咁多野住 睇下卡路里 自己計一計 一杯珍珠奶茶成700cal 你唔飲就可以跑少兩個鐘

運動以重訓為主 無錢報康文 90蚊一個月 你食少兩餐果個錢就係到

遇到平台期先再加入有氧

隨便打打先 有問題你再問
巴打有女乳症喎,減完對波一樣咁大,變瘦底大波
死撚左佢啦
想知唔去gym room 淨係做下push-up, plank,squat... 減肥效果會唔會爭好遠
先戴胸圍後減肥啦
其實戒糖係咪即係要戒埋高gi嘅澱粉質(白飯嗰啲)
btw樓主不如開個post紀錄下你減肥啦 會有動力啲
我初頭減肥都冇去gym room, 影響唔會話好大, 但係你要記住你每個星期嘅強度都需要增加, 乜嘢叫增加強度呢就係要你今個星期嘅總重量要係大過上星期嘅總重量。

點樣可以令你嘅總重量提升呢?
你可以每一組嘅重量提升,你可以每一組嘅次數提升,你可以增加組數

其次,你唔可以每一個星期都用同一個move set, 因為你嘅肌肉會適應咗同一個次序,次數同埋組數,當你做同樣嘅事做得多嘅時候就會變得更加輕鬆,咁樣對你肌肉發展長遠嚟講唔會好,所以你嘅move set應該要係一個月轉兩三次

點樣去轉move set?
你可以將原本嘅動作嘅先後次序調亂,你可以額外加新嘅動作入去你嘅training plan

最後,相信有啲人都會話,我平時唔夠時間做健身或者運動有啲咩方法,咁有乜嘢可以做到呢?

運動係必需要你額外抽時間出嚟做,點解你有時間打機但係冇時間運動?點解你有時間瞓覺冇時間運動? 我以前減肥嘅時候日日瞓四個鐘我都要額外抽時間出嚟做運動,你唔好同我講乜嘢冇時間。 如果你真係嗰個星期冇辦法抽到時間出嚟做嘅話,唔緊要下個星期一定要做返,肌肉嘅力量會隨著你唔做嘅時間越長流失越多,頭一個星期冇乜事,但係當你冇做超過兩個星期至三個星期就會損失兩成半嘅肌肉力量,一個半月就會損失超過一半嘅肌肉力量, 全部有科學根據
好想揸
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞