[PC/XBOX/PS4]隻狼討論區15 1001開post呀呀呀

1001 回覆
2 Like 2 Dislike
終於打到得返三年前義父同劍聖
p3都係雷返 再加金剛腿
易過p2 多啲破綻
用霧離鴉
我冇學金鋼腿聽講會nerf?
p2我係用識破黎過,但佢成日唔出突刺,搞到唔係成日過到
但應該nerf都會有用?
打打下已經費事用忍具同奧義
一刀一刀砍落去算
臨打boss 升左lv 先
未nerf就踢一下 識破兩次就過
nerf完可能要踢三 四腳
差左4粒佛珠 完全無心機揾
好彩無獎盃強迫症
已經跟住攻略打都漏左
更新平台:PS4、XboxOne、PC
更新時間:4月23日 9:00

主要修正項目:
-改善以下項目的的性能與紙人消耗

忍具:
「琉璃淨火」、「機關斧」系列、「機關火斧」、「琉璃機關斧」

流派技:
「奧義 葦名十文字」、「奧義 龍閃」、「奧義 一心」、「奧義 輕舟渡」、「奧義 渦雲
渡」、「奧義 不死斬」、「秘傳 不死斬」

道具:御靈降體 系列

-下修 仙峰腳 與 菩薩腳 技能連段初期的高體幹傷害,並上修菩薩腳連段後期的體幹傷害
-對上弱毒的敵人時,上修忍具「鏽丸」的毒狀態累積速度
-葦名城 本城內的武士其神舞飛紙掉落率提升
-調整讀取畫面的技巧提示與教學文字,並新增文字條目

其他修正:
-火牛的體幹與體力減少以改善戰鬥節奏與時間((乾…
-情報販子的情報價格下修
-葦名城 本城內的赤鬼現在變紅眼赤鬼((乾…
-修正使用剛幹糖或剛幹御靈降體後,玩家防禦敵人時的體幹累積值沒有變少的問題
-修正特定敵人有時不會攻擊玩家的問題
-修正部分功能因玩家調整控制配置而無法使用的問題
-修正部分bug讓玩家可以進入預期外的地區,並造成特定物品未法取得或後續無法進行的問

-修正部分文字顯示不正確的問題
-改善穩定性
-改善效能
-更多改善…
同埋想問下18體夠唔夠做,冇搵過佛珠

有時會亂節奏
夠晒. 我都係19體打
其實夠冷靜就過到. 知邊啲輸出空檔 (交叉斬配下掃危, 右踏步接3刀/突刺, 居合埋身擋刀,配金剛腿) 跟住其他攻擊全部擋晒就得

不過金剛腿真係好好用. 基本上一腳踢60%軀幹值, 學左會輕鬆好多
不如我唔好更新打左先
https://youtu.be/wNA1rb5ZmjE

天守義父都有得用異鄉人....
又唔洗入侵pvp唔更都得
當初16體就過
熟哂d危就唔難
早幾日先買GAME
有新手問題一問
打完弘一郎睇哂劇情好似有幾個地方去
有無話去邊個好D / 易打D?
不死/花》石
打錯
不死/石》花
仙峰寺應該最易
nerf埋穿牆bug, speed run gg
是撚旦
打到3周都字用過仙峰腳
未用過
唔係掛
其實好多boss都可以用到呢招
eg:弦狗/白荻...只要有牆+甩lock就得
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞