[PC/XBOX/PS4]隻狼討論區15 1001開post呀呀呀

1001 回覆
2 Like 2 Dislike
其實都好 今次隻狼實在太多bug位
個個speedrun都借any%位名skip 8成content
好無趣

利申:其實無用 speedrunners只會玩pc版1.02 update
想睇達哥點唔用道具點打修羅一心p2
屌,真
咁要好似當年咁聯署幾萬人去fromsoft要求出dlc
咁多未完成既內容 明顯有預計過 正game銷量試水溫先
距離ps5 bb2重有咁長時間 絕對有DLC既可能
拔咗上網線啦
bloodborne仲有機會出2咩個故事都已經咁完整
trick weapon同lovecraftian 咁受歡迎
PS4尾水出隻狼試埋新combat mechanic
PS5機能先出BB2 已經傳左好耐
我驚再出會爛咋
就算出2應該都唔會再講雅南
不過感覺隻狼係有啲似試驗性作品
瘋狂重用資源
一個地圖用三次
boss又用幾次
不過都已經好正
唔認同隻狼個系統會應用響BB2
BB係主攻,以「搶血+迴避+槍反」為中心
隻狼係岩岩相反,鼓勵防守反擊

BB2應該會改戰鬥系統,但冇乜理由改到似隻狼
期望Fromsoft係諗到更好玩既獵人戰鬥方式
我無話會用套落去BB2
試水溫可以試埋其他野 遊戲難度 engine性能 人設
暫時3方面都睇得出form software無離開過系列傳統
破戒僧個跳殺點睇都唔係bug啦
得佢一隻boss個地圖整哂位俾你跳殺
隻幻影僧就真係半玩bug,但石柱仔個位又未免太啱
Form software應該係搞隻幻影僧唔覺意影響埋真身(同一模組)

反而水生阿凜嗰種拉出地圖就真係AI debug問題啦
講緊speedrun any% wo
邊有人會去埋源之宮
其實,Fromsoft真係冇理由為BB,一隻唔屬於自己IP既Game去試水溫
你話隻狼幫到Fromsoft累積開發實力,依個冇人會質疑
但點解要話試水溫?似係暗示緊隻狼唔係一隻100%既完成品
承上面講破戒僧改動
終於爆咗一週目,分享少少心得,
睇攻略片,好多時都係猛攻+完美擋格等對方爆軀幹,
但技術要求相對高,而且容錯率低,
我真係試過跟住啲片做,但下場都係慘死。
最後係學咗菩薩腳都唔用,用面具升咗三次攻(16攻)用不死斬磨,
(去到30攻之前,升幅唔算太差,好多時少少就係勝算關鍵)
弦一郎、一心P1直程可以無傷快過,係P2、3等佢大破綻先出不死斬,幾乎用晒啲特別回復藥。
另外對於我呢類手殘人士,怨鬼比劍聖易打得多,
因為好多招睇準時間用道具或跳已經擋到,P3直接喺劃火圈後用愛哭鬼X3屈佢。
怨鬼我卡咗個幾鐘,劍聖就卡咗大半日。
隻狼世界觀 地圖 同 人設 現階段都比DS BB細
DLC/隻狼續作 可以補完
但你話完成品... 就應該無咁多重覆既boss模組既
“用面具升咗三次攻”
巴打要白金嘅話GG了

弦一郎基本可以滿血滿水過
一心P1 用走住打,襯佢出三連斬/十文字個空隙打佢
P2 可以狂parry+識破,儲氣用爆竹Cancel
P3 有返雷已經㩒住打

個人感覺由難到易:
一心 P1 > P2 > P3 > 弦一郎
苦難赤鬼可以一下投技秒殺?
帶定頭盔先 純個人感覺P2>P3>弦一郎>P1
https://youtu.be/b59L4g9jt1c
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞