[PC/XBOX/PS4]隻狼討論區15 1001開post呀呀呀

1001 回覆
2 Like 2 Dislike
全部同你相反
不過同意地型太窄
有無人有回歸正常人個結局嘅高清wallpaper圖
好鐘意呢個結局,有小小遺憾就好似人生咁。

想要英麻同九郎跪拜隻狼個墳墓嘅圖
大家點排:(強>弱)
老一心
劍聖一心
3年前義父
3年後義父

我以自己卡既時間排:
3年前義父>老一心>3年後義父
劍聖我未打,有d驚唔知又卡幾耐
劍聖個壓力係黎自4條血
不過唔算太難比起3年前義父
劍聖>三年後>三年前>老一心
獅猿>>>>>>>>>>>>>>>>>all
唔善長打動物人型boss有得拼刀易玩d
完全唔認同宜家呢個完成度都叫未完成
故事要講嘅都有交代
分支同結局全部都完整
唔係要畫哂出腸先叫完整下嘛

如果剩係執住地圖規模細同兼用模組就等於半成品的話
咁樣應該市面上九成嘅Game都可以叫未完成
三年前義父唔算話好難打,
招大斬好易捉,最惡嘅爆竹斬拉遠距離就避到,唔貪刀就可以安定輸出,
同埋第一次打可以用斧打背扣佢啲,之後打可以用5、6個飛鏢扣佢啲。
劍聖啲招變化多好多,一畀佢打亂個節奏就會被秒。
p1係動物
p2係拼刀

丟哂d炮杖出去同埋全程移動就冇乜威脅
呢個算係我暫停卡得最少嗰隻boss
所以p2安定好多
睇過好多講老一心>劍聖一心都係講閃身
貪刀就會捉唔到佢閃身果下
我一開始同你問題一樣,上網睇人可以擋返閃身斬果下就知點打
然而劍聖一心P1=老一心P1/P2
但劍聖有拔槍

老一心再手殘都可以鳳凰傘擋/不死斬斷大招

總之打一次困難就知點解會話劍聖>老一心
好少見到有人過完困難會話老一心>劍聖一心
但咁樣打好慢
我有個save睇哂三個結局,但唔識高清cap
隻狼出外傳漫畫
你錄1080 剪番個frame出黎
全部都差不多難 不過打多幾次捉到路就易
長block等識破 又易又安全
所以我講既難度前提係困難mode
咁樣講老一心都可以長block
還符試下長block
苦難鐘鬼下 除左百足同七槍係比較易升軀幹 其它果啲用以守為主既打法基本上對軀幹加得慢又跌得快
隨時花好長時間黎玩轉過頭俾隻boss一下秒
link?
如果唔論困難MODE,根本無咩難度排行可言
大部分既boss都可以長擋慢慢抽水打贏
特別係有外鄉戰法既直頭已經無左尊嚴
《隻狼外傳:不死半兵衛》?
https://pttnews.cc/8eaf4b3fc1
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞