[PC/XBOX/PS4]隻狼討論區15 1001開post呀呀呀

1001 回覆
2 Like 2 Dislike
Dark Souls 3同BB有幾多隻精英怪+BOSS
隻狼有幾多隻精英怪+BOSS,而隻狼部份既精英怪可以當BOSS咁打

世界觀同人設細………咁樣比較…
地圖係細就公認既,隻狼既規模的確係細過DS3,BB
但咁唔代表佢唔係完成品,應該有既野佢都有晒,做岩晒

btw 我個人覺得多一個隱藏map就岩岩好,但依個係好主觀既想法
所以話DLC/續作先可以補完
return ending主線劇情直程暗示有後續
芭 同 robertoooo 有伏線 未補完e d洞點叫完成品
期待DLC 頭盔 續作我估未必有
如果要補晒伏線先叫完成品...DeS, DS1~3都唔係完成品…
係得BB勉強叫完成咗
完全唔係個回事啦
Form software靠曠充世界觀 人物對話 道具描述
補番晒DS BB出現過既具體內容同人設
隻狼係最少有兩個角色提左幾次就無再develop落去
明顯係有下文未講 留黎出新content
...你諗下DS1未出DLC之前
邊個係亞爾特留斯、初始之矮人去咗邊?咪又係一堆迷團
DLC出咗之後,咁太陽長子呢?
DS3,說好的隆道爾呢?王妃係咪陽光公主/公主既血脈?
點解冇拿拿多咗個公主架?幽兒希卡又係邊度黎?

隻狼劇透
你咪完全證明左我個point
無extra content 現階段既隻狼同完成品有段距離
cls苦難水生阿凜要死成4,5次先過到
from software講過要睇sony頭,作為獨佔game咁成功冇理由唔出續集啩
唔覺bb會出2 都係啲人吹出嚟
其實有睇訪問就知 SEKIRO係FS既新嘗試
因為FS唔想淨係做魂系列既game
FS話SONY肯比錢就會整BB2
咁又唔係個個都跑any%
仲有人跑斬斷不死,或者跑all memories & beads

利申最鍾意睇all m&b
尋日睇ela跑睇到訓著左
p1點會難
最難係居合>十字斬
但係有兩種應對,除左真係接刀之外,可以貼身令佢短打+下掃,先擋後跳頭,送你一堆軀幹值
而且呢個居合實際上係葦名流道場我地會見過兩次,所以可以話早已練過見過(拎機關傘逃課就另計啦)
仲有各種突刺,又係送你識破

相反p2既霸體機制,作為玩家好難係好少次數入面就明白
我4周目白金,為左搞明佢幾時有霸體都仲要刻意留多個save專打佢20次以上,除非直接上網搵片睇
p2既damage又高過p1

以一周目全念珠+齊藥識去計,
p1斬你兩刀,食1水就基本回哂 ; p2係一槍你就要食水(用刀果陣另計)
仲有攻擊pattern方面
p1既突刺同橫掃其實同弦一郎係一樣
但係p2既攻擊模式係劍聖獨有,你係成個遊戲入面理應無搵唔到類似既攻擊(話哂尾王真型態),
最恐怖係你初見既時候果種忽快忽慢既節奏
呢種節奏入過困難mode打佢既人就明

本身就固定打90%
純論難度我個人覺得弦一郎=p1
弦一郎有弓,不過又勝在打左好多次(劇情打兩次,最後呢次係第三次)
劍聖p1部份動作=弦一郎,無遠攻,不過都有極速飛過黎斬一刀
食藥既時候最易中
尋晚打個時俾佢一下投技秒殺
嚇親
Qtt Six speed run破左 distortion
轉頭distortion再破Qtt Six
一周目困難>高周目困難+鐘鬼>其他fs game
本身5周目困難+鐘鬼打到劍聖,後尾自己走去打一周目困難,第一次真係掟手制

btw https://youtu.be/mgXAnJUSdZk?t=3376
睇呢個覺得一周目農攻擊好好玩
試下一周目農到20攻會點先
二週白荻仲難打過呀婆同弦一郎
玩到源之宮,又吸精大法又足球小將,想點
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞