[26]繼續電單車經驗交流(29)

1001 回覆
5 Like 2 Dislike
有咩問題+1
自己鍾意就得
cbr250rr幾多cc?
咁樣計數?
咁300cc全新羊就係5萬左右起跳嫁啦
你揸二手車緊係覺得貴啦
無諗過買二手
一嚟自己係新手,唔識睇二手車
二嚟想買新車,起碼叫做有代理得閒保養下,自己又可以上網學下點做保養
三嚟又唔係買唔起,而且26貶值又唔會去到46新車咁誇張,我頂多都係蝕2,3萬,但46買架新車一年就跌幾皮
所以我都唔明點解6皮買架300羊有問題
牌子問題你攞架台灣車同日本車比較好似唔係咁適合
joymax z呢架嘢 唔識車睇落都知用料垃圾啦
唔洗同honda比較 同返自己品牌架雷神比啦
你睇過Forza 300同X-Max實車就知價錢差喺邊

BTW呢幾年CK開得有點貴
日本賣46200 香港加埋稅 差唔多
香港根本係首次登記稅令到車主覺得架車唔值
呢個價我買an400算
早個星期有人放緊部車
新牌仔又有野問

渣r3渣1星期到

每日都有1-2次係停燈位/塞車停車再開車都會死火

成日驚比太大油會彈出去撞鳩前車

想問新手渣係咪正常
關太大油咩事 你極力子都未處理得好
你小心比後車撞死好過
搵空地練下先啦 唔好害人
姐係會死火係因為極力子調得唔好?
唔關油門事?
點先算處理得好?
意思係咪唔洗驚扭油既大細,反而極力子先係重點?
因為我睇過片太大油會抽頭/鏢向前撞前面
先會有咁既問題
師兄 屌還屌 不過可以講多d比新手學下野
係呀,比新車仲平成萬蚊
唔比油 吊極力子開車 做唔做到?
做到 之前睇youtube話咁樣先係最安全渣法

因為一定唔會標車

但問過好多出去渣既人 都話唔會咁樣開車法

個個都係比油極力子行車
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞