[26]繼續電單車經驗交流(29)

1001 回覆
5 Like 2 Dislike
2手車? 換哂brake皮 brake油 火咀 風隔 計油先
話明盲區,就梗係塊鏡睇唔到嘅位
自己google下盲區係啲咩
我果晚仲旺角交收 落住雨跑大埔道 大埔公路返北區

東京原來都幾多26
利申第一次去日本
影一架話多
有咩關連
有啲仲要係大改車都無影到
依張純粹見到位師兄咁型又咁岩停燈位先影
咁你幅相同你句caption都無關連啦
日本D 26 仲有渣得好快
影一架話多
有咩關連
有啲仲要係大改車都無影到
咁你幅相同你句caption都無關連啦
日本D 26 仲要渣得好快
其實如果唔係油封鏈,可以話用咩黎洗都得,全部都係金屬,用番D溶劑溶番D痴左沙沙石石既油就得。
如果係油封鏈,因為油封係膠,所以要小心D處理唔好比化學品破壞左個膠既油封,其實用火水或者洗鍊劑之類(即係唔係WD-40)洗就安全。
至於洗鏈係為左美觀我就要提出質疑,因為如果條鏈痴住D沙再磨個餅,咁就會減少左條鏈同個餅既壽命,同埋洗完你都會落番油,一樣都係好快會黑媽媽。
定期洗同埋落油對於條鏈既壽命有D影響,打完水戰都要落番油

我覺得處理條鏈好Q麻煩
夏季成日落雨 ,可能幾日都落 ,巴打每日用完車上油 ,定等好天再上油
其實如果落雨,毛毛細雨可能會渣羊,大少少就會搭番巴士......
洗車太麻煩
落完雨唔洗車對部車有咩壞處 是關我次次落完雨收車 都係落CUM走人
好天都已經有灰塵 雨天啲灰塵更加會黏住架車
自己用水再沖沖會比較好
都唔知你做乜鳩開心些牙下又咁撚認真
我影完同時講下自己係係東京既感覺啫
洗唔洗一堆26啊戇鳩鳩
最正係佢地啲車有好多都好有style
可以瘋狂又車真好
用鏈蠟既話落雨都可以keep一排先再落
洗鏈唔止麻煩,而且花好多時間
洗乾淨條鏈,用起車架抹乾噴油再上臘
但係見到啲污漬啲頭尾牙一pat pat咁流出黎,搞掂晒行車時既鏈聲又靜好多
有大架既車方便好多
內置太陽鏡的話個頭盔會好重
有時你淨係洗鏈都無用,要洗埋前牙
前牙既油屎多既話你噴晒成枝都無用,行一陣就污糟晒
重過x14 1.05磅啫
但gt air真係幾岩係夏天搭
通風一流
新手唔識泊骨位
有冇師兄教下點樣睇位同‘因’位
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞