[26]繼續電單車經驗交流(29)

1001 回覆
5 Like 2 Dislike
HRC色用銀車架 呢吓難搞
如果呀sir出唔到,真係肥得
差唔多係有車都出
咁其實即係要望d乜?真心求教
出左架學牌車
想問保養方面有咩要注意?
第一次渣自己既電單車
咩型號
en150
有無tg group 可以入下?
一樣咋嘛, cut線要睇車睇人, 停車開車就唔洗?
停車開車都一樣要睇下有無車突然衝上黎/cut過黎, 或者有無人行緊
請教頭盔 想問arai係咪無出有內置太陽鏡嘅full face
如果想買Full face有內置太陽鏡 sheoi gt air係咪一個好選擇???
仔定女?
仔就一個都冇,女就有幾千個等你入
練習下考果陣,望下啊sir係後面有冇跟甩
望你駕駛空間安唔安全,可以想像一下自己係圓形嘅中心,圓形嘅範圍要全部都觀察同預計得到,稱職嘅駕駛者對眼唔剩係識望住前面揸車。
唔會特登去追求內置太陽鏡
未見過非學神會停開都望盲區。unless攝車
不過學神唔望盲區,上P分分鐘會cut線都唔望
擰頭目的係睇盲點,假如你停燈位,有人唔行行人路,係你身邊過馬路,你開車唔睇鏡同盲點有機會車到佢。

同埋實際揸車等燈位個陣,成日會有電單車攝過黎平排等,如果你無留意盲點,有機會睇佢唔到,到時兩架一起步就一齊行線中,就會撞。

岩岩新出二代
你如果有揸開46,前面架26同你四目交投
唔理識唔識佢,你都會好留意佢,同佢有個安全距離
肥左兩次路試
唔想再跟觀駕(貴,車又廢)
有冇重考介紹?
觀駕有快期wo

如果真係唔順
搵間用m仔
唔排快期啦...次次都要打去問完又要放工先出到去觀塘
之後都冇晒快期
同埋就快到雨季
車我都冇乜所謂,普通個隻都OK
但觀駕啲車, 練車個堆好多都壞壞地, 練慣咗, 考試個架又唔係咁(敏感好多)

貴記有冇伏?
睇住身邊唔少朋友考車
其實主要都係靠自己練既啫
請教頭盔 想問arai係咪無出有內置太陽鏡嘅full face
如果想買Full face有內置太陽鏡 sheoi gt air係咪一個好選擇???
唔會特登去追求內置太陽鏡

下晝曬正對眼好辛苦 但用有色Visor夜晚又好似睇得唔多清楚
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞