[26]繼續電單車經驗交流(29)

1001 回覆
5 Like 2 Dislike
喊出黎
搞笑咩
開名?
我就覺得如果係慢車,就比一下油之後鬆油,那實晒極力子,用剎車幫手減速
有時d路有暗斜,就唔洗比油,那實極力子,流架車落去
如果你1波比油上2波髮極力子好chock, 你可以試下唔好一野鬆晒, 鬆一半先,之後再鬆埋佢
你2 波落1 波 好chock , 姐係你車速太快, 你車速減慢,再落1 波就唔chock
一波chok係正常 波箱齒比問題
同埋拿極力子第一堂都係教快拿慢放......
係呀...波箱齒比問題,想唔chock 就比細油...
極力子第一堂都係教快拿慢放,但有時揸揸下又唔記得左
成個post都知佢係長利訂左ninja400
剷上去問清楚
大行好少水9人既
除非你去錯左隔離嗰間
你係打電話定點樣聯絡佢
新手甩p想買電單車,應如何入手?
諗住買架二手代步,但又驚唔識check車
定係係大廠買新車穩陣d?
真心求教
日本車 5年内 好少可會有大問題
當然預多幾千做保養
心目中都係諗住yamaha, honda or suzuki...
講詳細啲 你得到嘅建議都會明確啲
1萬定10萬bud
adv定street定cruiser
highway多定內街多

上網有部CBR1000RR SP放緊
學牌操車打八字出入買餸一流
琴日終於報咗觀駕強制 其實淨係上三日夠考?
prefer街車300cc左右,其實買咩車都唔係咩問題
問題係唔知買二手私人盤/二手車房盤/定係代理新車好
因為電單車d組件構造咩都唔識,淨係得個車牌,驚比人呃。。。
如果二手我預20000左右,新車就睇岩mt-03好耐架啦
wtsapp 呀
一路冇貨會點
2020 ninja 400都就公佈
30k z300/nj3000
20k=牛肺cb400
我都係無耐係觀駕過左強制。其實個個人都唔同,好難講。自己感覺啦,唔夠嘅就補鐘補到熟為止。最好係上完三日過幾日就考強制最好,唔會時間太耐唔記得。其實強制真係唔難,轉幾個彎再衝著個紅燈就ok。反而路試真槍上陣個人真係怯。等你過左有機會嘅一齊學牌上路加油
未有咁快呀 六月三,四,七先上
我都想學牌出車呀 真係等考完棍van等咗好耐
我調返轉
覺得強制難 路試易
考強制前 你揸車嘅次數其實少得可憐
相反, 強制之後我學牌出左車 日日都要黎通勤 熟能生巧
你同我調返轉,我係諗住電單車先棍van 等你好消息啦,最緊要唔好過份緊張,記得放鬆就得。有咩唔明就爬下文或者請教下呢度嘅師兄。佢地都好好人好肯教。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞