(愛情少甜) 她是我的青梅竹馬,兼炮友 (重製版+結局篇)

1001 回覆
670 Like 10 Dislike
真係留左幾滴眼淚
終於睇曬
多謝玖巴帶俾我一個咁好睇的故事
澄渢呢個角色描繪得好真
睇完真係好感觸

呢段青梅竹馬的關係
兩個人都會為對方付出所有,甚至付出生命
但係佢地就係諗得太多
結果就咁錯過曬
愛情有時就係咁矛盾...

只係佢地兩個係青梅竹馬
嗰種痛苦,悲傷只會更深刻

出書一定支持
希望玖巴出書可以再寫多啲詩雨的角度
相比起男主角澄渢黎講少咗啲(話曬都係女主角)
同埋想再睇多啲詩睛(外傳又好,新故事又好)
我覺得結局有點點接受唔到
但諗真d 咁嘅情況真係有可能發生
話說呢個po都就嚟爆1001
真係好好睇 好少故係人地問翻我有冇追到嚟睇
Btw一開始睇到個結局真心屌左出嚟
不過聽翻樓主解釋 又好似有道理
係咪po埋舊版係紙言
唔知係咪我眼淺 睇到喊咗
我都有喊
感覺好似我經歷緊咁樣 唔知係咪太代入
睇到好sad

見到樓主你講果個故又可以追
又唔可以話同自己經歷一樣但有幾分相似
呢兩日
重有主角個fd做死神個故
我都覺 有啲似自己經歷咁
雖然個結局好撚慘
但係如果你出書嗰陣, 一定支持你
1001前快啲comment先
樓主呢個故真係寫得好好睇同好真(雖然我覺得中學尾果啲自怨自艾多左啲)
sad end黎講都好合乎劇情發展同人物設定
如果去到搶婚失敗之後多少少詩晴同詩雨嘅角度比多一兩章再交代多少少
我都相當希望呢個故可以拍到做戲, 因為真係寫得好有畫面, 就連而家個ending我個腦都picture到拍做電影會係點(音樂拉長拉高加一堆flashback去往生然後跟音樂完, sor FF)

最後最後
好耐冇上網追過故
樓主出得算快手又唔拖又有交帶好抵讚
對上一個咁有feel又咁追法嘅故已經係小性奴個偷戀故
玖巴我覺得你真係有去到同一個層次架
加油
睇到喊
每個人生命都有一個詩雨,詩雨我遇左喇,表完個白,消失左,咁我個詩晴同巧妍係邊
多謝樓主
多謝樓主
出書一定支持
嗰故令我諗起周柏豪首百年不合
我都想有機會拍做戲
多謝支持
琴日上晝睇完結局 下晝一次過追埋守護靈
一日睇左兩個結局 喊死
終於追曬
睇到講粗口 唔是話樓主寫得唔好
係男主垃圾到嘔 如果現實有D咁既人我實睇佢唔起
好痛
唔知點解 踏入左依一年
無論做d咩都好眼淺
打爆咗switch嘅比卡超黃版
睇完復仇者4知道唔
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞