(愛情少甜) 她是我的青梅竹馬,兼炮友 (重製版+結局篇)

1001 回覆
670 Like 10 Dislike
說好的good ending呢
用一粒鐘追埋守護靈嗰故
最掛住詩雨既 應該係晴風冇老竇 冇老母 詩雨有排等
利申唔叫quote文 只係回覆
咁樣介譯個結局超有畫面同劇力
Btw係舊登只係睇過呢個故名冇入post
點知錯過左一個咁好既故 多謝你重製
好好睇 日日等更新

又係虐心ending
又宣傳
謝謝你的故事
開翻個愛情故universe ,一定支持
睇到自殺果part個人突然好down
之前一直都係紙言睇 之後想同巴絲打討論劇情所以轉咗嚟呢度
多謝樓主呢個故
雨傘嗰part
中學回憶好幾part
真係成事先算
點解我會覺得係good end呢..
因為由此至終對於我嚟講嘅sad end只得一個,就係詩雨真正唔再鍾意澄渢
啱啱追完 追到瞓唔著 好sad 出書一定買
睇到喊咗 諗起自己嘅經歷
好後悔點解自己冇把握以前咁多機會
而家我嘅澄渢已經有佢個巧妍
希望佢地會有happy ending

1 snap and bring me happy end
對樓主黎講 兩個彼此相愛嘅人徇情係happy ending?
第一次想睇cctvb式嘅bbq good ending
呢個結局太沉重了
係咪會係紙言出埋舊版
反正都會導向澄渢死亡結局

good end 個人認為在於詩雨澄渢可以廝守一生 (形式不限)

normal end 就澄渢同詩晴組織家庭 而且同詩雨喺生命中再冇交集 各自各生活 只不過兩個人心中都帶住對嗰段有緣無份嘅愛情嘅遺憾 直到佢哋生命嘅最後一刻
睇黎呢幾日都唔會開心
睇完個結局個心那住那住
我都明係想透過個故帶出啲道理
但會唔會太sad
舊版結局有少少唔接 因爲改咗好多,可能就咁放出嚟,但一定唔好睇
你嘅Normal end好sad
睇完好sad, 特登留多次言支持樓豬
頭一個星期開始追
本身話一個禮拜就完
諗住一口氣睇哂
點知都係痴痴的等咁一個月

唔知玖巴記唔記得有位讀者講過
呢個世界已經夠多遺憾
唔想睇個故都仲咁多遺憾

但睇耐咗
竟然開始覺得
如果無咗呢份遺憾做養份
我地以後根本唔會學識去珍惜

辛苦喇玖巴
睇咗個好好嘅故
你畀佢地死咗都起碼一齊往生啦 話哂一生都因為時機而一直都一齊唔到 你咁寫真係收刀片架啦
Btw 多謝玖巴寫咗個咁好嘅故 奈何a0毒撚表示感受唔到愛
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞