(愛情少甜) 她是我的青梅竹馬,兼炮友 (重製版+結局篇)

1001 回覆
670 Like 10 Dislike
希望詩雨呢個賤人有左水水嘅仔 跟住日日受苦
水水玩女係仆街 詩雨都唔好得去邊
我整個人呆在原地不懂得反應。

良久後,我才勉強擠出笑容說:「走喇走喇,越嚟越曬!」

「我未畫完喎!」他說得很輕鬆。

「仲畫乜嘢呀……走啦……」

求求你,快點走吧……快點離開有她的空間吧……

我彷彿看見你的心在滴血……你就不要裝作你能承受的樣子吧……

「我凳佢高興都嚟唔切啦!畫完我送返俾佢添呀!我話晒都大畫家喎,呢份禮佢實鍾意!」

不要再說了,求你不要再說了……走吧……好嗎……

「走呀!我要你走呀!」眼淚有點不受控地飆了出來……我實在不忍心澄渢留在這裡受折磨……

「詩晴!我真係ok,你俾我畫埋佢!」這次他說得很堅定。

你不ok,你一點都不ok,你知道你自己不ok嗎……求求你快點發現……

「你可唔可以聽我講一次……一次咁多……你唔鍾意我唔緊要……你唔好咁樣折磨自己……我個心好痛……求下你……快啲走……」

「……」

他沒有回應我,而是拿著畫筆繼續揮下……

我就在他身旁看著他不斷自殘,他在畫上揮下的每一筆根本等同在自己心上割下每一刀……

我只能不停地哭……無論我怎麼哭,他都依然專注地畫詩雨洋溢幸福的笑臉……

求你了……不要……

「好!大功告成!」我不記得哭了多久,他才終於完成那幅畫作。

我無力地拉著澄渢的衣角,他緩緩蹲下來摸摸我的頭說:「返去嚕!」

「嗯……嗯……」

起初我以為,事情會就這樣告一段落。
其後的人生中,我沒有一刻不後悔當天提議和澄渢來野餐。

copy漏咗一句
懷疑男主角已經有精神病
快d送佢去青山
好sad
Sad 到一個點
點解無端端會變左詩晴?巧妍呢?
有無人可以整個timeline睇下
繼續
如果結局係同詩雨根本就唔會有故仔講
其他都係路人

拿,畫家唔死啲畫係唔值錢

重要係有故事既畫

詩雨呢幅合格有餘

詩雨個肚水水既1賠3
買水水死既1賠5
用番詩雨一齊1賠20
搶婚失敗後水水自己呃自己係鐘意詩晴 所以搵番佢
巧妍就真係散左啦
買哂頭2個
詩晴係一開頭叫水水搶婚果個
巧妍係水水讀大學臭雞詩雨唔見左果陣識
臭雞詩雨出現後水水就已經飛撚左巧研
水水...你開始黐線啦
水水死都1賠5?
1 賠1都得喇

利申:淨係識買六合彩
我覺得水水會自殺
樓主今晚仲有冇文?
唔怕有少少劇透嘅話可以睇返紙言六十三章
有兩個字是keyword
明天大結局
現實
樓豬可唔可以係紙言開返個打包功能
識詩雨(幼稚園),之後識芷若(中六),之後識巧妍(大學三年班),之後識詩晴(詩雨就嚟結婚) 但因為我倒叙所以巧妍會係讀者見到最近期嘅女角 實質故事入面詩晴先係最近期
$$$$
完晒會開返 有啲嘢要test一test先
仲有冇
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞