[唔好俾佢停] 福岡有咩好玩? (8)

1001 回覆
12 Like 8 Dislike
It’s foggy and drizzling, just right for sailing
初頭好期待
食落無乜特別

但食過仙台牛舌
真係好食
完全幾個級數
食過仙台,真心無可能覺得呢間會好食
壽喜燒除咗今半之外有咩推介?
食過仙台嘅連東京站利久都覺得難食莫講呢間
ちんや都有人話麻麻地
去返今半穩陣
今半真係無敵
如果平日去使唔使訂位
Day 1 直飛長崎?? or 直飛福岡再用pass落長崎??
Day 2 長崎軍艦島+原爆資料館+中華街 用pass去佐賀 (宿-佐賀)
Day 3 佐賀去唐津 呼子朝市+搭遊覽船 用pass去佐世保 (宿-佐世保)
Day 4 佐世保 九十九島搭遊覽船 用pass去博多 (宿-博多)
Day 5 博多 用pass去門司港 小倉 下關 (宿-博多)
Day 6 博多 用pass去熊本搵部長 (宿-博多)
Day 7 博多 天神 1800機走

求各位大神指教下 獨遊 擔心行程會唔會太趕
如果第一日直飛長崎就唔洗開pass, 飛福岡就要買2個3日北九州pass會唔會好智障?
我上次平日夜晚經過就無乜人
google jr九州會員上網買博多去長崎單程幾錢同搭幾耐先
我有用乘換案內check過,同睇過JR pass時間表
搭KAMOME要2個鐘4000幾yen
只係諗唔到通點可以玩得順路d
餵埋畀你,自便
http://www.jrkyushu-kippu.jp/fare/ticket/123?_ga=2.107954626.1720269433.1561102307-2035003051.1522407381

基本上都冇得順路,順時針或者逆時針玩都係要搭好耐車
直飛長崎for sure
Day2
早船都遊你大半日
又要去原爆,中華街
食個飯,入佐賀個半鐘
Day3要去朝市

趕唔趕?自己諗
如果早到起身去呼子其實都唔係咁趕
最趕係住博多但朝早長崎軍艦島
The sun has been dazzlingly bright all week. You might as well go and lie on the beach 🏝 and soak up the sun 🌞
呢個講法同係九州食完ホルモン後去九州以外都唔會覺得好食一樣
Day2都chur chur地
又要轉場訓
Day3去朝市

所以咪叫佢自己諗
薄如紙既牛舌都覺得好食
咁,真係無咩好講
有無人些過釜山入福岡出,兩國出入境有無嘢要留意
口味呢啲嘢好難講嘅
不過都幾佩服啲人晨咁早起身就排長龍食早餐
調轉福入釜出

無咩特別留意噃

你飛機/船?
大家夾公仔會去邊間?ROUND 1定taito?
福岡只係去過一次就愛上
雖然我都鍾意東京大阪呢啲城市,但九州比我嘅感覺係另類清新

想問下九州有無邊啲地方睇櫻花係出名
諗緊下年櫻花季去邊度睇
南北都無所謂,反正未去過南邊都想去下
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞