[唔好俾佢停] 福岡有咩好玩? (8)

1001 回覆
12 Like 8 Dislike
解決了
個名要後前咁打
Tai Man Chan cls
btw 多謝巴打幫忙
解決了 謝巴打幫忙
巴絲
目前人係福岡 28號夜機番香港
最初行程 熊本>長崎>鳥棲
今日由鳥棲買完野番番福岡
聽日同後日都完全無plan
有人話去柳川坐船 食鰻魚飯 ,有人話去北九州門司港個邊
邊度會值得去D

有租車 幾個男人
有無巴打知?
兩日
兩度都去晒,反正有車
應該要分番一日比福岡市區 有人想去Round 1 打足半日機
其實而家阿蘇火山二級警告 去到有冇野睇
過幾日去福岡
有無人福岡租車
6月中去 而家租
異地還車 福岡租 長崎還

差唔多400幾1日 包埋保險成500幾1日
算貴 已經日文網 中文網睇晒

福岡係咪一般都係呢個價?
博多去動物園睇左可以巴士站買套票
但佢係買個陣會睇到邊日有&劃位?
另外導遊車係買個陣訂埋定去到先到先得
同問 聽日最後一日 打算去熊本
Day 1(三) 1800到博多 CHECK IN + 拉麵街晚餐
Day 2(四) 海之中道公園 /能古島 櫛田神社 + 天神
Day 3(五) ?
Day 4(六) 門司港 + 唐戶市場 + 小倉城 + ARUARU
Day 5(日) 由布院 + 金鱗湖
Day 6(一) Marina Outlet + 博多運河城
Day 7(二) 博多 1300機走

同兩老一家四口黎緊去福岡,六日都住博多,買左北九州3days pass
一日去由布院,一日去門司港,想用盡張PASS,諗緊仲有一日去邊好
我見好多巴打會去熊本,但我諗兩老對隻黑熊仔無興趣
跪求推介同行程求批
經典動作:租和服
我諗兩老唔會啦~
有咩遠嘅 (北九州3days pass去到地方)推介下
有冇巴打買過動物園套票

搭單問埋七輪洗唔洗訂位架
例牌地方
長崎
上網睇係咪主要都係去原爆館同稻佐山?
唐人街
仲有好多舊西方/教會建築

一係大分浸溫泉
上稻佐山後返博多
怕唔怕兩老太攰太夜?
可以去草千里
我過幾日去 都plan左去阿蘇火山,但我係ig search 過有無人近期去左,幾日前都有人去
Day 1 1200福岡機場 博多運河城 宿博多
Day 2 糸島 宿博多
Day 3 能古島+藥丸+marinoa city outlet 宿博多
Day 4 海之中道 +中洲 宿博多
Day 5 由布院 宿由布院(全九洲jr pass 5d開始)
Day 6 金麟湖 鹿兒島最南車站 宿鹿兒島/指宿
Day 7 鹿兒島市 宿唐津/佐賀
Day 8 呼子朝市 戀木神社 宿鹿島
Day 9 長崎市中心 宿長崎 (jr pass完)
Day 10 水果巴士站 宿長崎
Day 11 軍艦島 2000長崎機

行程求大家意見
有無人熟武雄 佐賀個邊
有無酒店或者野食推介下
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞