[唔好俾佢停] 福岡有咩好玩? (8)

1001 回覆
12 Like 8 Dislike
我同你差唔多 6月中去 一樣福岡住一晚
第二日就由博多直踩落別府
之後 別府 由布院 阿蘇咁玩落去

最後兩日番福岡
唔會快
得一條運輸帶

感覺好似喺自己個客廳鋪條火車路軌咁嘅feel
華味鳥?!起碼都とり田 いろは嗰啲啦
5月6號出發福岡
去完2個星期
好多野食, 景點都好9流流
台仔D BLOG真心唔可信, 介紹D野好麻麻
睇風景去東北同北海道啦,再唔係隔籬山口縣啲景都靚過北九州
食嘢唔使睇台灣blog,午飯時間如果見到啲餐廳好多附近打工仔去食嘅都應該ok
我3/5-7/5 租團吧
重有一樣
爸打推薦既由布之彩似係熱水
無味既

雖然佢有証明書, 不過完全唔似
visa 秘書真係幾慢下 係咪我期望太高諗住今日已經覆到我
打電話會快dd
plan 左
3/5 到步 食下野行一陣訓覺
4/5 酒店食完早餐一早去呼子 再返唐津行下 之後返博多食晚飯
5/5 慢慢搭車去小倉 食完壽司lunch 再行多陣 本身諗住去門司港不過好似遊下小倉hea 遊算
6/5 check out 搭第二班由布院之森去由布院 周圍食下野之後返溫泉旅館浸溫泉
7/5 check out 搭由布院之森轉車去佐賀
我行程好簡單
頭尾7日
博多
由布院
別府
黑川
內牧
博多
博多

不過我就自己一個去 主要去浸溫泉
好似依家轉左用app? 唔見佢個網有電話
火山應該9成都去唔到了
熊本我就plan左去
草千里 上見熊野座神社 9住花公園 成山展望台 大觀峰 淨羽神社 9重夢大橋 參考下
google有呀
直接打電話去通常兩日多啲會知book唔book到,app就三日多啲
不過上個月打電話嗰位concierge search唔到間餐廳,結果都係要send email
搵左個電話 今晚試下打先 不過我琴日經app 搞左 再打可能都差唔多時間
如果已經收到email話轉咗畀日本嗰邊處理就可以等下先,祝好運
今晚未轉status 就打去試下 thanks
福岡有咩好玩? 睇左好耐, 好似冇乜特別....
南九州
或者長崎啲島?
全地球周圍都好多人去過,有人去過嘅都唔好玩㗎
建議閣下發掘下太陽系其他星球
好呀唔該哂巴打
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞