[唔好俾佢停] 福岡有咩好玩? (8)

1001 回覆
12 Like 8 Dislike
請問如果計劃一日由天神西鐵出發去太宰府加烏棲outlet 係咪買太宰府西鐵散步來回套票
係咪行完太宰府坐西鐵去烏棲outlet
必須要返太宰府站用套票返天神?
烏栖
打錯字
天神或者中洲屋台有冇推介邊間好食?
見你地有人推薦小金, 但睇評論好似麻麻地, 屋台 まみちゃん 有冇人食過?
如果唔想比錢book.
可以差唔多出發 2星期 ,mon 住有幾多位。
冇咩位就比錢book 啦。

太早佢會hold 住一堆位唔放出來。
為食之旅求指點,住吳服町附近

Day1 落機夜晚,晚餐去天神搵屋台,諗緊食你地推薦嘅小金定係其他,小金評分好似麻麻,之後去Aeon行下就算

Day2 主要係天神行街,lunch去市場會館食魚辰,晚餐就食雞肉鍋とりまぶし

Day3 買太宰府柳川一日券,但唔打算去太宰府,只去柳川,lunch食sushi zanmai,晚餐食燒肉多牛

Day4 入相島撚貓,早餐食牛舌早餐たんや,晚餐食牛腸鍋おおやま本店

Day5 未太諗到去邊,暫定去波葉之湯浸一浸,如果唔打算去太遠有咩地方推介 朝早可能食博多豊一,晚餐食魚助食堂

Day6 主要係博多行下,雖然好似冇咩好行 lunch食A5和牛燒肉champion,晚餐食跑車迴轉壽司

主要係day5 6唔知去邊好,但因為book咗民宿唔想走太遠,求好心人指點初遊福岡
小金 好多人
住蒙特利爾
間房對住小金金
落雨 夜媽媽 都有人排隊
有無ching而家係福岡或者啱啱番香港?
想知個氣溫如何應該帶咩衫
今個禮拜尾出發
冇聽過有人話小金好食,評語都係一面倒話個炒麵太濕

屋台要好味啲嘅就係搬咗入舖嗰間須崎乜乜乜
不過好full要訂定位,唔信就算
日夜溫差有d大 不過我係佐賀 短t 加件厚少少外套
係咪要買左周遊券先有得睇仲有幾多位?
要KRP Reservation No.要開到accoint
有無A5和牛 有定食 可以中午一條友食
係, 上網買 KKDAY , KLOOK  買電子票, 就有個CODE.
用個CODE 入去訂位. 會睇到座位表空缺.
我上次訂有優惠 , 送 車上咖啡, 由布院換抺茶雪糕, 馬卡龍, , 每人選一樣.
睇時刻表, 有時維修用由布代替, 如果早上得2班由布院之森車. 多數都要比錢 BOOK. 去到 2日內都冇位.
呢度可以唔使周遊券都睇到有冇位 , 不過要開個JR九州AC  

https://train.yoyaku.jrkyushu.co.jp/jr/pc/consumer/TopInitAction.do?_ga=1.123402440.2133053899.1463987644
唔該哂
研究下先
我6去 至少我隔離冇人坐
7走 左右4個位得我一個
平日真係少d 人 多數外國
根本就係外國人專車
聽講
台灣最多
韓國都少
自駕九州有無屋係可以煮野食
想親自下廚食和牛
想問下有冇師兄去過長崎九十九島 正唔正?值唔值得去?
遊船?
上展望台?

遊船,近距離看島景,無岸可上
鍾意出海會ok, 船程約1小時

展望台,宏觀景,影相為主
交通較不便,自駕唔需要遷就巴士班次,特別要影日落照,自駕優先
依家過去河內藤園冇買票係咪都入得?
頂入得都冇用 冇巴士直去晒氣
7月去留名
好似今個月 12就close
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞