[唔好俾佢停] 福岡有咩好玩? (8)

1001 回覆
12 Like 8 Dislike
[唔好俾佢停] 福岡有咩好玩? (7)
https://lihkg.com/thread/1023784/page/1

整理下啲日經問題
食燒肉邊間好呀
睇花去能古島定海之中道好呀
唐戶市場開唔開呀

BTW, 謝絕申手黨

cls無人開POST既
on9一問, MARIERA郵輪, 1~2月既DINNER時間都會開?, BUT只開星期六日?
LM
想問下因為中間幾日會去佐賀 唔想拎住行李去 我酒店近祇園 同博多中間, 如果想寄過去我見附近7仔好似mark 左有得寄 咁我直接問d 人寄就ok? 本身想問間酒店但係都冇反應當住冇得寄先
第一post咁多解答
7仔 宅急便都有得寄
你上宅急便個網睇 or 好多 blog 有教學
終於要謝絕伸手黨,笑咗

如果唔知福岡有乜玩有乜食可以上yokanavi搵
https://yokanavi.com/zh-tw/
有繁體中文版,冇得賴睇唔明日文
海之中道唔好去 會失望
因為我要星期日寄 睇過博多個間開一至五 咁真係得7仔可以寄應該 thanks
Day 1 1300到天神
Day 2 能古島 天神
Day 3 阿蘇
Day 4 門司港 下關
Day 5 由布院
Day 6 博多 + Outlet
Day 7 博多 1800機走

想問Day3-5是咪可以用 3day pass?
阿蘇火山爆發
全部即日來回 住天神?
除左Day5由布院果日 會住一晚
其他都住博多
Day3-4都係即日來回
如果可以改booking似乎第四五日對調咁三日北九州逆時針會順路啲?改唔到就照去啦
博多站嗰間一至日都開
好似開到夜晚8 點 到時夾一夾時間先 拖住過去都要十幾分鐘
想問下大家去北九州十日會帶幾多錢?
如果普通食下野 買少少野 又預翻幾多穩陣啲?
暫時諗住會去長崎 熊本 柳川呢三個地方
由布院之森,9點幾架車咁快冇得預約嘅
Day5住由布
Day 6JR/巴士出博多?
JR就用唔到噃
點解咁講?
咁所以其實 3day pass
Day 4-6都可以用?

Day4 去小倉門司港
Day5 去由布
Day6 喺由布番博多
咁樣?
阿蘇呢?not JR?
所以是咪
Day3-5

Day4-6
咁用?
就係問你,點去阿蘇
Day 3用,so day 6由布出博多,用JR咪用唔到PASS
Day4用,how you go on day3阿蘇
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞