[唔好俾佢停] 福岡有咩好玩? (8)

1001 回覆
12 Like 8 Dislike
Done! Thanks guys!!
小弟黎緊六月中去福岡 有以下行程 想問下各位有去過嘅巴絲意見
Day1: 6點到長崎機場 食飯訓覺 宿長崎
Day2: 天主堂 哥拉巴庭園 眼鏡橋 原爆館 夜晚稻荷山夜景 想知趕唔趕得切 宿長崎
Day3: 買咗3day jr pass 想搭去佐賀 因為近長崎同福岡 唔洗搭咁耐車 想請教各位有冇咩景點岩情侶去 又近佐賀站 夜晚返福岡 宿福岡
Day4: 搭由布院之森 浸溫泉 睇金鄰湖 行街 宿由布院
Day5: 過別府 睇地獄 唔自駕搭巴士嘅話 睇一兩個可唔可行 宿福岡 (其實呢日未諗好 有冇更好嘅建議)
Day6: 柳川太宰府 夜晚行博多運河城 天神地下街 宿福岡
Day7: 行outlet 去海之中道 宿福岡
Day8: 早機走

求意見
Day 1晚踩上稻左山啦,7點幾日落
Day2可以鬆動好多
金鱗湖日間睇真係唔特別,
建議Day 5早起身去
Day 6夜晚行唔晒囉,陪女的話
等拎jr pass 真係幾耐 前面都係兩家人
博多一定耐
加上日本黃金周
Day3 想佐賀一日遊嘅話 有冇好推介
各位 幫忙睇下咁行 ok ? 女友+ 阿媽 3 人

博多 有d 咩必食

8月去九州 11日

5:30落機
Day 1福岡
Day 2 下關,門司港
Day 3 jr pass長崎 即日
Day 4 jr pass 別府
Day 5 別府去阿蘇》 宿熊本
Day 6 熊本市內
Day 7 jr pass 去鹿兒島 市內遊
Day 8 jr pass鹿兒島去官崎 即日來回
Day 9 jr pass 指宿 即日來回 或住一晚
Day 10 鹿兒島市內 周遊
Day 11 12:30 機
博多周邊 3人房邊間好住 ?

酒店網 book 左 6月新開 三井 3人房 $1300/ 晚

本身book 左運河城 dormy inn 3人房 怕日日博多站行番去 會熱到HIHI

另外別府 book 左鐵輪溫泉酒店 有dinner buffet $1300 人頭 一泊2食

熊本 comfort hotel
鹿兒島就 mystat 天文館

因為未試過下天去 本身怕熱
有女既話去嬉野浸下美肌溫泉?
cx ka 去福岡 10點機 a320 係正餐定因包?
福岡人着衫好似冇東京同埋大阪人咁潮
我反而覺得佢地幾多靚仔靚女喎
東京潮就一定啦
係真係幾多靚女嘅
博多美人係真
仔就麻麻
長崎晚上有乜好食
嚟緊6月頭帶兩老去福岡 咁樣plan會唔會太chur

Day 1 4點機到 博多周圍行下 住博多
Day 2 小倉 門司港 下關唐戶 住博多
Day 3 由布院 住由布院
Day 4 熊本市 住熊本
Day 5 高千穗峽 one day tour 住熊本
Day 6 阿蘇火山 one day tour 住熊本
Day 7 太宰府 柳川 住博多
Day 8 鳥栖outlet 住博多
Day 9 12點機走

另外有無由布院一泊二食推薦
Day2會chur chur地
唔知你深度or輕輕帶過
御三家 / 新御三家

你個網好q貴下,我6月尾5日 安心保全包先24000羊
有無人一條友 15-16/5號起福岡?
一齊食貴價燒肉好無。
終於到步啦~
你呢個咩黎
博多 / 天神 有無拉麵好介紹
我係室見食完拉麵 諗住呢家去中洲屋台 有冇人join
樂天
上次黎講過有日想去鳥栖睇j league 想請教附近有無咩景點可以順路/近近地去埋?
而家plan咗去outlet
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞